Det går hett for seg. (Foto: Summit Entertainm.).

Denne uken kom en ny trailer for The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1ut på nettet. Første del av den store avslutningen på sagaen om Bella og Edward kommer på kino 18. november i år.

Historien i filmen skal være den sterkeste til nå i serien, og millioner av fans verden over venter spent på hvordan deres favorittscener vil bli tolket i filmen.

Den største Twilight-fanen av dem alle er imidlertid kanskje hovedrolleinnehaver Kristen Stewart selv.

Les også: «Twihards» lå fire dager i kø for å se stjernene

I sommer besøkte Filmpolitiet pressekonferansen med Twilight-stjernene under Comic-Con-messen i San Diego. Der fortalte Twilight-regissør Bill Condon at Stewart er en svoren tilhenger av Stephenie Meyers bokserie.

– Jeg tror ikke det finnes noen større Twilight-fan enn Kristen, sier Bill Condon.

– Hun forteller at hun vet akkurat hvordan de ulike scenene føltes da hun leste dem for første gang, og hun presser på for å være sikker på at hun fanger den rette følelsen på film, sier Bill Condon.

Les også: Kostymefest på Comic-Con!

Flere overraskelse

Den nye Twilight-filmen er full av øyeblikk som er ekstremt viktige for bokserien og for fansen. Selv om Stewart er utrolig glad i bøkene ville hun likevel ikke la boken sette for strenge grenser for henne da de spilte inn filmen.

– Jeg innså at jeg ikke kunne la boken slå meg i trynet og diktere hvordan det skulle være. Jeg måtte la øyeblikkene utvikle seg på en naturlig måte og bare la ting skje.

– Jeg føler likevel at ting er veldig, veldig nært boken og en oppriktig skildring av historien. Samtidig la vi inn biter og overraskelser i de mer ikoniske delene, som bryllupet og bryllupsreisen, som overrasket meg også.

Les også: Twilight-trailer skaper bekymring

Se den nye traileren for The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 her!

(Artikkelen fortsetter etter videoen).

Har et nært forhold til Bella

Figuren Bella Swan er 17 år i den første Twilight-boken og Kristen Stewart har levd med Bellas rollefigur siden hun var 17 år gammel selv. Stewart forteller at hun derfor har et nært forhold til figuren og at Bella har påvirket henne på et personlig plan.

– Jeg klarer ikke å skille mellom meg selv og figuren, sånn er det med alt jeg gjør. Og det kan være vanskelig for meg å ta meg selv ut av det igjen, sier hun.

– De sterke øyeblikkene i filmen har bygd seg opp i meg i fire år nå. Denne filmen er virkelig ladet med rensende, virkningsfulle og enorme øyeblikk i livet. Og de er ikke fullstendig fantasi alle sammen heller. Jeg kan se meg selv i mange av disse øyeblikkene fordi de har et skikkelig rotfeste i virkeligheten, forteller Stewart.

Anmeldelse: Twilight 1, 2 og 3!

Twilight-gjengen på Comic-Con. (Foto: DENIS POROY/AP)
Twilight-stjernene Kristen Stewart, Robert Pattinson og Taylor Lautner på Comic-Con San Diego 2011. (Foto: DENIS POROY/AP)

Favorittscenene i filmen

Som du ser i traileren over gifter Bella og Edward seg i The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1. Stewart forteller at bryllupet var en fin del av innspillingen av filmen.

– Det er en scene med meg og faren min Charlie i bryllupet som jeg virkelig elsker. Og så senere med moren René, den ene etter den andre. De er virkelig fine, sier Stewart.

Robert Pattinson, Stewarts motspiller og kjærlighet både i virkeligheten og på lerretet, sin favorittscene i filmen er av det mer dramatiske slaget enn kjæresten sin.

– Min favorittscene er nok […]

Teksten kan være avslørende hvis du ikke har lest bøkene. Trykk på «Vis» for å lese om Robert Pattinson sin favorittscene fra The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1.
[spoiler]- Min favorittscene er nok fødselen. Den er så annerledes enn alt det andre i filmen. Og for en fantasyserie som har en relativt ung målgruppe, så går den ganske langt.

Scenen Pattinson snakker om, er når Edward og Bella sin svært så spesielle datter Renesmee blir født. Siden hun er halvt menneske, halvt vampyr, holder hun på å ta livet av Bella når hun blir født.

– Den er voldsom og svært grafisk, men det er ingen annen måte å gjøre den på. Hvis du har lest boken, så vet du at det ikke går an å holde tilbake på noen som helst måte når man lager denne scenen, forklarer Pattinson.[/spoiler]

Hva synes du om Twilight? Er du twihard, eller twihater? Si din mening i kommentarfeltet!