Å banke opp og voldta noen til ‘Singin’ in the Rain’, det morer meg.
– Malcolm McDowell

I år er det 40 år siden premieren på Stanley Kubricks kultklassiker A Clockwork Orange. Det er få filmer i historien som inneholder så mange ikoniske øyeblikk som denne filmen, og den skapte voldsomme reaksjoner da den kom i 1971.

Filmen førte til store voldsbølger i Storbritannia, med folk som prøvde å etterligne de groteske handlingene fra filmen.

Etter ønske fra Stanley Kubrick trakk Warner Brothers til slutt A Clockwork Orange tilbake fra markedet, og den ble ikke gitt ut på nytt i England før etter Kubricks død i 1999.

Les også: Topp 5: Gale vitenskapsmenn!

Filmbonanza har intervjuet filmens hovedrolleinnehaver Malcolm McDowell. Hans rollefigur Alex, er en sjarmerende psykopat som harklassisk musikk som Bethoven, ultravold og voldtekt som hobbyer.

Malcolm McDowell er en mann som er kjent for sin forskrudde humor. Han trodde filmen skulle skape latter og ikke avsky blant publikum.

A Clockwork Orange førte til en voldsbølge i England da den kom i 1971. (Foto: Warner Bros.).
Se hele intervjuet i toppen av artikkelen!

Kastet opp av filmen

McDowell forteller at selv om A Clockwork Orange er en vanvittig rå film, så prøvde han alltid gi sin rollefigur en humoristisk vri.

– Jeg gjorde mitt beste for å lage en multidimensjonal figur, men jeg brukte alltid komikk.

– Jeg mener, å banke opp og voldta noen til ‘Singin’ in the Rain’ – det morer meg. Det burde kanskje ikke det, men jeg har ganske syk humor, fleiper McDowell.

Anmeldelse: Tropa De Elite – Hardt, brutalt og en smule utmattende!

Han forteller at publikum i salen ble helt lamslåtte da filmen ble vist for første gang. Han trodde at det betydde at folk ikke likte filmen – det var før han dro til USA.

– Da jeg var i New York var det to kvinner som løp ut halvveis i filmen. En av dem kastet opp i lobbyen, mimrer McDowell.

Han forsto ikke hva det var med disse amerikanerne uten humor. Hvorfor synes de ikke at filmen var morsom?

– Vel, du vet, de eier ikke ironi. For hvorfor ville de det, de lever i et land av melk og honning, hvor er ironien i det. Jeg er britisk, jeg er fra Liverpool. Det er nok av ironi i Liverpool.


Se traileren for A Clockwork Orange her:

Hva synes du om A Clockwork Orange? Si din mening i kommentarfeltet!