OPPDATERING 2.11.2011: Traileren er ute! Trykk på bildet over for å se den!

Los Angeles er det ultimate symbolet på underholdningsbransjen og vestlig dekadense, samtidig som byen er velkjent for store problem med urban kriminalitet.

Ser man dette i sammenheng med Rockstar sin status som spillutvikler, og den posisjonen spillmediet har fått de siste årene, kan GTA V bli nok en epokegjørende spillutgivelse.

GTA V har muligheten til å bli et unikt spill – som setter et søkelys på samtiden, og kommenterer det moderne livet.

ANMELDELSE: L.A. Noire – svakt fra Rockstar

Under følger en liten liste med fem punkter jeg mener vil gjøre GTA V til akkurat dette.

  1. Vær tro mot byen, skap en troverdig atmosfære og bruk siste nytt innen teknologi for å formidle dette.
  2. La figurene være naturlige mennesker, som vi tror på – samtidig som at de representerer et liv de fleste av oss ikke kjenner til.
  3. Ikke la intense actionsekvenser være det viktigste, bruk tid på en dypt engasjerende historie om menneskene vi møter.
  4. Ikke vær redd for å være autentiske, la vår samtid farge spillet.
  5. Still spilleren ovenfor reelle moralske valg, som vil endre spillets gang.

Hva tror du om GTA V-traileren? Hva mener du spillet trenger for å kunne skille seg ut i dagens spillmarked? Sleng inn dine meninger i kommentarfeltet.

(under traileren fortsetter den gamle artikkelen, skrevet før traileren ble publisert. Kommentarfeltet finner du helt nederst)

Skrevet 29. oktober 2011:
Denne uken ble det endelig bekreftet, spillstudioet Rockstar jobber med oppfølgeren til et av forrige tiårs beste, mest omdiskuterte og mest kontriversielle spill. GTA V (Grand Theft Auto V) ble annonsert på nettsiden rockstargames.com, der selskapet la ut en enkel logo – og en beskjed om at den første traileren kommer den 2. november.

Mange andre spillutviklere er blitt kritisert for å ‘pynte’ på trailerne, slik at spillet ser bedre ut enn det faktisk er. Rockstar er der i mot kjent for å bruke ‘in-game footage’ i sine trailere.

Dette betyr at de ikke bruke ferdige videosekvenser i promoteringen av spillet, men bruker den faktiske spillmotoren. Det fører med andre ord til at rykteflommen på internettforum er større enn Amazonas-elven akkurat nå.

«Er spillet så klart at de tør å vise det frem? Kommer det allerede i første halvår 2012? Er det bare en oppusset versjon av forrige spill?»

ANMELDELSE: GTA IV – brutalt og genialt

GTV IV var et av de aller første spillene jeg anmeldte som spillanmelder i NRK, og er en spillopplevelse jeg tror jeg aldri kommer til å glemme. Det å tre inn i skoene til innvandreren Niko Bellic, og følge hans vei opp rangstigen i New York satte sterke spor i meg.

Tidlige lekkasjer

GTA V - rykter - casting call. (Foto: Ripten.com)
Dette dokumentet er en 'casting call' fra et byrå i USA, og skal angivelig høre til spillet GTA V. (Kilde: Ripten.com)

Sammen med denne rykteflommen, kommer det mange rapporter om lekkasjer fra produksjonen. En dårlig YouTube-video mener at spillet skal foregå på Hawaii, mens en rolleutlysning (se bildet til høyre) knyttet byen nærmere det amerikanske fastlandet.

GTA-serien er kjent for å kopiere (nærmest parodiere) kjente storbyer over hele verden. Denne gangen sier ryktebørsen at serien vender tilbake til Los Angeles, som også var åstedet for GTA 3: San Andreas.

Figuren James Pedeaston, som står på lista til høyre, er nemlig en radioprater fra nettopp GTA 3: San Andreas

Hva tror du om ‘GTA V’? Si din mening i kommentarfeltet.