Kurt Russell, her fra Death Proof (2007)

  • Kurt Russell
  • Født: 17. mars 1951
  • Amerikansk filmskuespiller
  • Populær på 80-tallet
  • Fått ny fart på karrieren takket være blant annet Death Proof (2007)
  • Bor sammen med Goldie Hawn, de har ett barn sammen

Poster fra Django Unchained (1966)
Plakat til spagettiwesternfilmen Django fra 1966.

For to uker siden ble det klart at Kevin Costner droppet Tarantinos nye filmprosjekt Django Unchained på grunn av tidspress. Han prioriterte å jobbe med en tv-film for The History Channel (!).

Kjendisnettstedet Thehollywoodreporter.com melder at 80-tallshelten Russell er i samtaler med kultregissøren Quentin Tarantinos selskap om å ta over for Costner.

Fra før er det klart at et stjernespekket lag skal fylle rollene i filmen, som er Tarantinos hyllest til spagettiwesternsjangeren.

Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx, Samuel L. Jackson og den nye Hollywood-yndlingen Christoph Waltz (han slemme fyren i Tarantinos forrige film, Inglorious Basterds) er allerede med på prosjektet.

ANMELDELSE: Inglourious Basterds – Birger Vestmo på Cannes-festivalen i 2009

Skadet på filmsettet

Filmen er satt i de amerikanske sørstatene på 1800-tallet, hvor en tidligere slave (Foxx) drar på jakt etter sin kone sammen med en tysk dusørjeger (Waltz).

Innspillingen av filmen er i full gang, og NTB melder at Christoph Waltz fikk hoften ut av ledd under innspillingen.

Det går hardt for seg når Tarantino lager western, men Waltz lar seg ikke stoppe, melder People. Etter skaden, som inntraff på hesteryggen, er han snart klar for å sette seg i salen på ny fortsetter NTB. Waltz ble berømt for innsatsen i sin forrige Tarantino-film, Inglourious Basterds, som resulterte i en Oscar for rollen som den grusomme nazisten.

Sjangersjonglør

Tarantino har gjort stor karriere på å trikse med etablerte konvensjoner for sjangerfilm, og har tidligere lekt med den beryktede ‘rape-revenge’-sjangeren i Kill Bill-filmene.

Selv har han beskrevet Uma Thurmans rolle i filmene som et feministisk statement.

Russell og Tarantino har jobbet sammen på Death Proof tidligere. Filmen er en av de to bitene av Tarantino/Rodriguez’ Grindhouse-prosjekt.

Apropos, Death Proof har en av de beste barscenene i filmhistorien i følge oss i Filmpolitiet. Sjekk lista over de beste barscenene på film her!

Riktig valg

Costner var et spennende valg til en Tarantino-film, men personlig må jeg si jeg er mer spent på prosjektet nå som Russell er med på laget. I Death Proof viste han at han fortsatt er både en dyktig action- og karakter-skuespiller.

Hva syns du om at Russell tar over for Costner? Sleng inn din mening i kommentarfeltet under.

Nytolkninger av spaggetiwesternsjangeren er ikke en ny ting, i 2007 lagde den gale japanske regissøren Takashi Miike den ikke fullt så vellykka filmen Sukiyaki Western Django. Også den hentet mye inspirasjon fra Sergio Corbuccis film, Django (1966).

Django Unchained skal etter planen ha amerikansk kinopremiere rundt juletider i 2012.