OXM - December issue. (Foto: OXM)
OXM - December issue. (Foto: OXM)

Ryktene om flerspillermodus har surret rundt helt siden forgjengeren Mass Effect 2 kom ut i starten av 2010. Spillserien har blitt umåtelig populær blant sciencefictiontilhengere, på grunn av sin engasjerende fortelling.

I de siste nummerne av bladet OXM, og i det australske PC PowerPlay, bekreftes ryktene om en flerspillerdel i Mass Effect 3.

Mange tilhengere rykket raskt ut og var skeptiske til annonseringen, og utvikleren Bioware var raskt ute med å bekrefte at siste utgave av scifieposet får nye funksjoner.

ANMELDELSE: Mass Effect 2Star Wars, ta deg en bolle

Likevel blir flerspillermulighetene litt annerledes enn hva som er normalt for denne typen spill.

Separat flerspillerdel

Personlig reagerte jeg svært skeptisk på nyheten om at jeg skal dele det store romeventyret med flere andre spillere, men Bioware har valgt en løsning som tar vare på den viktige enkeltspillerfortellinga.

– I dag er vi stolte av å kunne annonsere 4-spiller samarbeidsmodus, og Mass Effect 3: Galaxy at War, skriver BioWare i en pressemelding på sine nettsider.

Galaxy at War er en nytt system, hvor spillere kan oppleve den kommende galaktiske krigen på flere fronter. Nøkkelen til å vinne  handler om Shepard sin evne til å forberede både hæren, våpen, ressursene, soldatene og romskipene på kamp.

Spillere kan påvirke alt dette via flerspiller, og andre plattformer som BioWare vil annonsere i tiden frem mot utgivelsesdatoen. Samtidig understreker selskapet i sin pressemelding at alt dette er frivillig for spillere som heller ønsker å fokusere på enkeltspilleropplevelsen.

Mass Effect 3 er i seg selv en komplett enkeltspilleropplevelse, selv om du velger å ikke prøve flerspiller.

Spillet ble utsatt til 2012 litt tidligere i år, og nå er ikke vanskelig å gjette hvorfor. Utvikleren (BioWare) har fått nye krav fra sin utgiver (EA) om at spillet ikke kan basere seg 100% på fortellingen, men at spillet må inkludere noe som er helt vanlig i andre storspill som dette – nemlig flerspiller.

LES: Mass Effect 3 får Kinect-støtte

Så alle som var bekymret for et tradisjonelt flerspillersystem kan puste lettet ut. Kamper mellom to (eller flere) spillerstyre lag stod vil ikke være en av BioWares hovedmål med flerspillerdelen.

Samarbeidsmodus tror jeg bare kan bidra til en sterk sosial opplevelse, med det fantastiske Mass Effect-universet som bakteppe.

Hva mener du om de nye flerspillermulighetene i Mass Effect 3? Legg inn din kommentar under.