Dagen etter at Oscar-utdelingas produsent Brett Ratner ble tvunget til å trekke seg fra oppdraget etter å ha brukt nedsettende kommentarer om homofile, valgte showets vert og stjerne å gjøre det samme.

LES: Trekker seg etter homokommentar

Eddie Murphy antyder i en pressemelding fra Academy of Motion Picture Arts and Sciences at det var exiten til Ratner som er bakgrunnen for avgjørelsen. Murphy er en nær venn av Ratner, og denne uken er de to aktuelle med filmen Tower Heist her i Norge.

– Jeg forstår hvordan Eddie føler om det å miste sin kreative partner, Brett Ratner, og ønsker ham alt godt, skriver sjefen for Academy of Motion Picture Arts and Sciences, Tom Sherak, som deler ut Oscar-prisene hvert år i samme pressemelding.

ANMELDELSE: Tower Heist – Eddie Murphy er fortsatt morsom

Hvem tar over?

At en stjerne som Murphy velger å forlate en av de viktigste jobbene i showbiz-bransjen, er et kraftig PR-nederlag for akademiet.

Jakten på en ny vert for den stjernespekkede kvelden er allerede i gang, men det er ikke mange som kan nå opp til Eddie Murphys nivå.

Hvem tror du blir den nye Oscar-verten? Legg inn ditt forslag i kommentarfeltet nederst under videoen.

Her er Filmpolitiets short list over de beste kandidatene til å lede den stjernespekkede Hollywood-utdelinga:

Kandidat nummer 1: Billy Crystal – det gamle og trygge valget, han har ledet utdelinga hele syv ganger tidligere.

Kandidat nummer 2: Neil Patrik Harris – denne karen mangler kanskje fartstid i bransjen, men han overbeviste meg under årets Tony-awards med et spektakulært åpningsnummer. Sjekk videoen under lista.

Kandidat nummer 3: Hugh Jackman – australsk barsking, som også veit hvordan han skal underholde på en scene. Visste du at Jackman også er musikalartist? Han var vert for utdelingen i 2009.

Kandidat nummer 4: John Stewart – programleder for det satiriske nyhetsprogrammet The Daily Show, mer populær enn noen sinne i USA. Leder utdelingen i 2008 og 2006.

Kandidat nummer 5: Sarah Silverman – stand-up komiker som har gjort seg bemerket med sin råe humor. En outsider som kunne sjokkert establisementet.

Har du andre kandidater? Legg inn dine forslag i kommentarfeltet under videoen.