Kristen Stewart spiller en utradisjonell Snehvit i Snow White and The Huntsman. (Foto: United International Pictures).
Det har blitt skrevet mye om Snehvit-filmene som kommer i 2012. Hvilken film kommer til å vinne publikum – Mirror, Mirror (tidligere kjent som The Brothers Grimm: Snow White), eller Snow White and the Huntsman?

Etter å ha sett traileren for sistnevnte, som kom for noen dager siden, så holder jeg definitivt en knapp på Snow White and the Huntsman.

Se traileren lenger ned i artikkelen!

Les også: Snehvit-kampen er i gang!

På skala med Ringenes Herre

Filmen produseres blant andre av Joe Roth, produsenten bak Tim Burtons Alice in Wonderland. Oscar-vinner Charlize Theron skal spille den onde dronningen i filmen, mens Twilight-stjerne Kristen Stewart har rollen som Snehvit. Thor-skuespiller Chris Hemsworth stiller som «the Huntsman».

Anmeldelse: Thor – Tordenguden lever!

Da jeg besøkte nerdemessa Comic-Con i San Diego tidligere i år var ikke innspillingen av filmen begynt enda.

Den startet først en uke senere, men regissøren, produsentene og skuespillerne fra filmen var likevel tilstede på Comic-Con for å promotere sin versjon av Snehvit-eventyret.

Produsent Joe Roth kunne fortelle at han ikke var bekymret for at de to Snehvit-filmene skulle ødelegge for hverandre. Han mener de er veldig ulike.

– Ut i fra bildene jeg har sett, er de to filmene veldig forskjellige. Jeg liker å tro at vår film er i samme skala som Ringenes Herre med tanke på størrelse og omfang, sier han.

– Dette er en tøff og røff film, der både den mannlige og kvinnelige hovedkarakteren er aktive roller. Jeg synes det virker som den andre filmen er litt mykere i kantene.

Dette er ikke den lille jenta som sitter ved brønnen, omringet av små, blå, kvitrene fugler.
– Rupert Sanders

Mørk og annerledes Snehvit

Walt Disneys versjon av Snehvit og de syv dvergene er kanskje den mest kjente gjengivelsen av eventyret, som opprinnelig var et av brødrene Grimm sine folkeeventyr.

Du kan si at Disney-versjonen en smule mer lystig enn det vi finner hos Grimm. Snow White and the Huntsman er et forsøk på å lage en versjon av Snehvit som fanget tonen og ånden i det gamle folkeeventyret.

Regissør Rupert Sanders visjon av filmen var derfor en mørkere og mer dyster Snehvit enn vi har sett tidligere.

– Dette er ikke den lille jenta som sitter ved brønnen, omringet av små, blå, kvitrene fugler, sier regissøren.

– Det som gjorde meg begeistret for dette prosjektet var muligheten til å lage en verden i en massiv skala. Filmen er full av gigantiske kampscener med eksploderende, svarte riddere, men det beste er at du har en historie som alle har et forhold til.

– Alle har hørt eventyret og sett tegnefilmen. Det var en stor mulighet for meg å få leke med de kjente elementene som speilet, eplet og dronningen, forteller Sanders.

Se traileren for Snow White and The Huntsman her: (Artikklen fortsetter under videoen).

Snehvit med bein i nesa

Kristen Stewart forteller at hun er spent på å spille en Snehvit som er sterkere enn hun har sett før. Hun får til og med leke seg med skjold og sverd!

Stewart synes det er spennende å spille en person som ikke har et korn av forfengelighet i seg.

– Jeg liker tanken på en figur som overhodet ikke er selvbevisst, som ikke aner hvem hun er, men som likevel kjenner seg selv godt, sier hun.

– Denne jenta har en utrolig evne til å kanalisere frykt og ting som folk vanligvis er veldig redd for, til en fokusert og sterkt ladet energi. Hun er en leder av folket som ikke lar hjertet sitt komme i veien for dømmekraften, men som heller ikke lar forstanden komme i veien for det hun føler sterkt for.

– Jeg synes det er vanskelig å spille roller som jeg ikke kan se deler av meg selv i. Og jeg liker tanken på å være som Snehvit. Jeg er jo tross alt den vakreste i landet, og jeg
har et virkelig godt hjerte, fleiper Stewart.

Twilight-fan? Ta Filmpolitiets store Twilight-kviss!

Den onde dronningen i Mirror, Mirror og Snow White and The Huntsman. Personlig synes jeg Theron t.h. slår Roberts t.v. ned i støvlene! (Foto: Relativity Media/United International Pictures).

Theron fabelaktig som ond dronning

Etter å ha hørt Rupert Sanders visjon for filmen på Comic-Con ble jeg veldig spent på hvordan dette eventyret kom til å bli. Når jeg nå endelig har sett den første traileren, må jeg si at jeg har stor tro på at dette kan bli en rå film.

Jeg er spent på om Kristen Stewart kan gjøre en så sterk rolle som denne Snehvit-figuren skal være. Det blir spennende å se hvordan hun har utviklet seg etter at Twilight-sirkuset nå snart er over.

Om ikke Stewart vil klarer å bære filmen selv, så er jeg imidlertid rimelig sikker på at Charlize Theron vil bli fabelaktig som den onde dronningen. I traileren fremstår hun som nådeløs, kald og rå. Jeg lar meg imponere av denne lille smakebiten og håper sluttresultatet vil bli like bra.

OPPDATERT: Trailer for Mirror, Mirror

Onsdag kom traileren for den andre Snehvit-filmen, Mirror, Mirror ut på nett. Det er nå tydelig at Relativity Media sikter seg inn på en helt annen målgruppe enn Universal Pictures gjør med Snow White and the Huntsman!

Mirror, Mirror ser ut som en reinspikka Disney-film med synging, dansing og en «morsom» slemming vi kan le av.

Julia Roberts er en vittig versjon av den onde dronninga. Jeg får assosiasjoner til Cruella De Vil, og det er mulig det fungerer for barnefamiliene der ute.

Personlig så kommer jeg nok til å se begge filmene, men jeg holder en knapp på Snow White and The Huntsman som den mest vellykkede Snehvit-fortellingen i 2012.

Grunnen til dette er at jeg har mer tro på en ond Charlize Theron, enn en halvmorsom Julia Roberts.

Hvis vi skal gå på visuelt uttrykk alene, så vil jeg si jeg tror Snow White and The Huntsman vil knuse Mirror, Mirror ned i støvlene.

Se traileren her:

Hva synes du om traileren til Snow White and the Huntsman og Mirror, Mirror? Har du trua? Slå deg løs i kommentarfeltet!