Rooney Mara møtte pressen i Stockholm i november. (Foto: AP Photo/ Claudio Bresciani).
Onsdag 21. desember har filmen The Girl With the Dragon Tattoo premiere på kino her i Norge.

For mange vil nok kanskje Noomi Rapace alltid være den perfekte Lisbeth Salander. Det er derfor mye spenning rundt hvordan Rooney Mara vil tolke rollen i den amerikanske nyinnspillingen av Menn som hater kvinner.

Anmeldelse: Menn som hater kvinner – Rapace er en glitrende Salander

Mye å leve opp til

Vegard Larsen møter Mara i onsdagens episode av Filmbonanza.

Se intervjuet øverst i artikkelen!

Hun er klar over at hun har store forventninger å leve opp til fordi Lisbeth Salander er en figur som mange har et forhold til.

– Jeg tror folk virkelig kan relatere seg til at man på et punkt i livet føler seg marginalisert, holdt tilbake, eller utstøtt fra samfunnet. Så på grunn av det er det mange som elsker figuren og så vil se henne lykkes, sier Mara.

Måtte overbevise

Mara forteller at hun ikke trengte å overbevise regissør David Fincher om at hun ville bli en bra Lisbeth, men at det likevel ikke var enkelt å få rollen.

– Det var mange folk å overbevise. Jeg vet ikke helt hvordan jeg klarte det, annet enn at jeg gjorde mitt beste.

– Det var veldig vanskelig, men jeg klarte å holde hodet over vannet gjennom prosessen på de to og en halv månedene det tok å finne skuespillerne, sier Mara.

Lisbeth Salander er ikke akkurat en glad laks, men Rooney Mara føler hun kan kjenne seg igjen i figuren.

– Jeg var nok litt mørk og humørsyk fra før av! Jeg kunne virkelig relatere meg til mye ved henne. Og i starten så var det deler av henne som også var en del av meg, men det er vanskelig å si noe om det før jeg får det på avstand.

Har du trua på Mara som Lisbeth Salander? Si din mening i kommentarfeltet!

Se traileren for The Girl With The Dragon Tattoo her: