Heisann folkens, jeg heter Morten og er prosjektleder for Filmpolitiet.

I oktober 2011 lagde vi i Filmpolitiet vår første videopodcast, og etter det gikk det ikke lang tid før vi hadde en avtale om å lage en halvtimes tvsending som skulle sendes på NRK3. Skrekk og gru!

VIDEO: Se alle videopodkastene her

Vi er ferdig med opptakene til tv-sendingen, og er fullt i gang med redigering og klargjøring for premieren 20. desember kl. 20:15. Likevel har vi presset inn litt tid til å lage en liten bakomsak, slik at du kan få en sniktitt på hva som kommer og se hvordan Filmpolitiet lager TV fra hofta.

SE: Filmpolitiets årskavalkade her!

Bildedagbok fra settet

29. november:

Planlegging: Elsker den lille post-it-lappen hvor det står «Oh shit 2011». Bildet er fra et av Filmpolitiets første planleggingsmøter. Arbeidet med å finne ut hva programmet skal inneholde er i gang, men vi har bare knappe 12 dager før innspillingen av vårt første tv-program. Innhold og rekkefølge har blitt endret litt på siden dette, skru på tv-en 20. desember for å finne ut hva.

8. desember:

Saging av bord: Et ekte tv-program må selvfølgelig ha sitt eget bord, og regissør Martin Aas har ønsket seg et nyreformet bord, som gjør det mulig for kameraene å komme så nært opptil programlederne som mulig. Han som sager heter Martin Waagø, og er egentlig lydtekniker på tv-sendinga vår, men har utdanning innen dekor. I NRK gjør alle alt!

12. desember:

Rigging av rekvisitter i studio: Alle som har sett Dexter vil sikkert kjenne igjen barbie-dukka til «the ice truck killer» på bordet her. Det er med skam å melde at dukken tilhører, eller rettere sagt tilhørte, min datter på fem, helt til jeg stjal den med meg. Hun skal få en ny dukke til jul, sverger 🙂

Duksmell: Samme dag vi rigger studioet, kommer redaksjonen for å inspisere. De elsker plakatene, men er dypt kritiske til mitt valg av duk. «Dette føles som hjemme hos gamle-tante Olga», sier en vantro Birger Vestmo. WTF, hva er feil med hekladuk over adventslilla?? Må kapitulere til slutt og sette nok et Ikea-besøk på todo-lista. Ellers begynner studio å ta form. Vi er godt i gang med å henge opp bilder, blant annet har vi fått opp Jessica Rabbit, en av mine personlige favoritter.

Sith Lord-regissør: Man får det ikke mer gøy enn man lager selv. Regissør, producer, fotograf, klipper og altmuligmann Martin Aas viser her fram en av sine mer snodige idéer: Alle kamera-folkene i studio skal ha på seg Sith-Lord eller Jedi-ridder-kapper! May the force be with us! Kunne skrevet mye rart om dette, men i det minste er kappene gratis, takket være det flotte rekvisittlageret til NRK.

13. desember:

Opptaksdag: I dag er det store dagen, men ikke alt er klart. Teipen har løsnet på noen av plakatene vi hengte opp dagen før, og duken (eller rettere sagt stretch-lakenet fra IKEA) må stiftes fast til bordet. Batterier må settes på lading, og de siste rekvisittene må på plass på bordet. Game of thrones-plakaten har fått en skade på hjørnet, men vi gambler på at ingen legger merke til det og henger den opp igjen.

Mmm, popkorn med cheddarost: Å være prosjektleder for en tv-produksjon er veldig allsidig, det blir til at man tar alle oppgaver som ingen andre har tid til. Her danderer jeg diode-lys oppi en stor bolle med popkorn. Kan avsløre at «bollen» egentlig er en lampekuppel, og at så lenge den befinner seg i studio, så er det en i manko hjemme hos meg. Lo-fi, morsomt, oppfinnsomt, miljøvennlig, og sparsommelig, det er Filmpolitiets Årskavalkade i et nøtteskall.

Prikken over i-en: På mandag morgen dukket fotograf Trond Viggo Melum opp med en filmrull, som han tenkte kunne funke som pynt på bordet. Og her snakker vi ikke om en hvilken som helst drittfilm, men selveste Ringenes herre, og med en scene mellom Gandalf og Aragorn. Genialt!

Sminke: Vi har leid inn sminkøren til Midtnytt for anledningen. Vi filmer alt i HD, så alle krinker og kroker i huden blir veldig synlige med mindre vi plastrer fjeset til Birger Vestmo i dette tilfellet med et greit lag sminke. Birger har tatt på seg fin-dressen i dag, og strutter rundt i gangene som en stolt hane. Stas å komme på tv 🙂 Sminkøren heter Elin Kaldahl.

Forberedelser: Tv-serieanmelder Torfinn Borkhus er ferdig sminket, og sitter i gangen utenfor studio og sjekker om det har kommet noen nye lolcatz siden i går. Og ja, det hadde det.

Birger finpusser på manuset: Vi tester ut en veldig kjekk teleprompterløsning som rett og slett består av en iPad. Birger pønsjer inn de siste endringene rett på iPaden. Hvis dette er bra nok for Tore Strømøy, så er det bra nok for oss også.

Litt om kamera for de teknisk interesserte: På bildet ser du ett av tre Sony EX3. I tillegg filmer vi med et Cannon 5D, som gir en finere glød i bildene.

Klart til opptak! Filmpolitiet er på plass, studio og teknikk er på plass, og vi har 3d-briller på!

Les også: Hva gleder du deg mest til i 2012?

Ekstramateriale: Star Wars-bonanza i studio

Det er ingen hemmelighet at Filmpolitiet er store Star Wars-fans, men det kan være vi har overdrevet fanboy-tendensene en anelse. Bare se her:

Håper du liker det du ser, og blir med oss når vi har premiere på sendingen 20. desember kl 20:15 på NRK3. Tips, innspill og spørsmål tas i mot i kommentarfeltet under.