Vi befinner oss et et ganske unik situasjon i tv-historien. Flere og flere manusforfattere og skuespillere vil jobbe med tv-serier, noe som gjør at vi går en deilig tid i møte når det gjelder tv-underholdning.

Kanskje de gode tidene er grunnen til at man da velger å puste liv i gamle tv-serier fra tiden hvor det ikke var fullt så stas med denne typen underholdning?

Who shot J.R?
En av de mest populære amerikanske tv-seriene noensinne våkner til livet igjen. (Foto: CBS)

En av de gamle klassikerne som får en ny vår er Dallas, sagaen om den søkkrike Ewing-familien og deres oljeimperium fra Texas. Serien er ikke en nyinnspilling, men fortsetter med deler av handlingen fra den originale serien som gikk på TvNorge i 1992, og på Tv2 i 96-97.

Les også: Vil vi savne Glamour?

Serien skal handle om de nå to voksne sønnene til J.R og hans bror Bobby, og hvordan de best mulig kan få Ewing-navnet tilbake til sin glanstid. Det ser ut til å bli MYE familedrama for de som vil tirres på akkurat de punktene, men jeg tror dessverre vi ikke snakker om familiedrama i samme klasse som Big Love eller Six Feet Under, som vi har blitt smått bortskjemte med.

Se klipp fra den nye Dallas her

Les også: Til minne om Six Feet Under

Vakre kvinner, diskutable menn.

Kanalen CW som blant annet står bak Gossip Girl og den nye versjonen av Beverly Hills 90201, har i hvert fall motet i orden, det skal de ha. Ryktene sier at CBS er i utviklinga av en gjenopplivning 80talls-serien The Beauty and The Beast.

Den originale serien gikk på amerikansk tv fra 1987 til 1990, med Linda “terminator” Hamilton som den skjønne, og med Ron “Hellboy” Perlman som beistet sjøl. Selv om utgangspunktet er noe av det mer bisarre jeg har sett innenfor tv-serier, er det ikke sikkert dagens publikum vil stussse noe særlig over tematikken.

Det er tross alt ikke så lenge siden mange av oss av fri vilje gikk på kino for å overvære fødselen av en vampyrbaby.

Alt av Filmpolitiets Twilight-stoff finner du her!

Linda Hamilton og Ron Perlman, den perfekte 80tallsduo. (Foto: CBS)
Linda Hamilton og Ron Perlman, den perfekte 80tallsduo. (Foto: CBS)
Monster-sitcom?

ARGH… Jeg er så lei av at tonen i tv-serier og filmer være “dark and edgy” nå for tida. Få på noe Glee, liksom. Men annet kan vel knapt forventes av lovnadene til prequel-serien om The Munsters, den PG 13-vennlige familien bestående monstre, vampyrer og varulver.

Manusforfatter Bryan Fuller (Hereoes, Pushing Daisies) er mannen som tar tastaturet fatt for å gi liv til den småsprø familien med de mørke hemmelighetene. Så, hva kan vi egentlig forvente oss her?

En tv-serie-coctail bestående av humoren fra Steg for Steg med innpakninga til True Blood? *grøss* MEN, hvis vi heller lar tankene vandre mot en slags Modern Family i American Horror Story-stemning, DA er jeg gjerne med på festen.

The Munsters dukker opp på tv igjen, bare med ny innpakning. Forhåpentligvis består den innpakningea blant annet av litt mer tiltalende sminkearbeid. (Foto: CBS)
Gamle helter

Det er ikke bare de gamle actionheltene fra åttitallet som oppstår med stor suksess, det kan også virke som om mange gleder seg til at en av nittitallets store actionfilmer gjenoppstår – denne gangen som tv-serie.

Universal Soldier skal nemlig prøve seg på et kresent tv-serie-publikum, og som en stor sci-fi-fan kan jeg ikke annet enn glede meg.

Selv om det er lenge siden filmen imponerte, er det ikke tvil om at menneskers evige tukling med teknologi er noe som kommer til å fascinere og underholde i mange år fremover.

I tillegg skal også filmen Universal Soldier: A new Dimension ha premiere i 2012, da med de originale hovedrolleinnehaverne Jean Claude Van Damme og Dolph Lundgren.

Jean Claude Van Damme i den originale Universal Soldier fra 1990. (Foto: Studio Canal)
Jean Claude Van Damme i den originale Universal Soldier fra 1990. (Foto: Studio Canal)

Har du trua på gjenopplivningen av noen av disse gamkle klassikerne? La oss få høre om det i kommentarfeltet!