Kjenner du igjen gjengen over? Hvis du pleide å se på TV da du kom hjem fra skolen på slutten av 90-tallet, er sannsynligheten stor for at du svitsjet innom denne serien.

Tvillingene Elizabeth og Jessica Wakefield i Sweet Valley High. (Foto: Disney-ABC Domestic Television).

Bildet er fra TV-serien Sweet Valley High, som handler om tvillingene Elizabeth og Jessica Wakefield sitt tenåringsliv. Da jeg gikk på ungdomskolen var dette en av favorittene når det gjaldt hjernedød underholdning rett etter skoletid.

Brittany og Cynthia Daniel spilte de vakre søstrene, som selvfølgelig var skolens mest populære.

Elizabeth var den snille og jordnære jenta, mens Jessica var den viltre og selvgode, som alltid skapte litt for mye drama for sitt eget beste.

Det jeg ikke visste da jeg så Sweet Valley High den gangen, var at TV-serien var basert på en bokserie ved samme navn, som har hatt over 150 utgivelser siden 80-tallet.

Les også: Topp 5: Guilty pleasures på TV!

Blir filmmusikal

Hvis du var tilhenger av TV-serien eller bokserien har du sikkert fått med deg at serien skal bli film. I 2009 ble det kjent at manusforfatteren Diablo Cody, som vant Oscar for beste originalmanus med filmen Juno, skulle adaptere Sweet Valley High for filmlerretet.

Her om dagen fikk jeg meg imidlertid et sjokk, da Diablo Cody i et intervju med MTV, avslørte at filmen skal være en musikal!

– Akkurat nå så skrives det originale sanger for filmen, avslørte Cody til MTV.

– Det er en veldig spennende utvikling. Sangene er fantastiske. De blir skrevet av Tony og Pulitzer-vinnende låtskrivere fra Broadway som er de beste, fortalte hun entusiastisk.

På spørsmål om Sweet Valley High faktisk er en musikal, svarte manusforfatteren:

– Kanskje det!

Videre etterfulgt av et bekreftende ja.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Kanskje vi kan bytte ut denne gjengen, med gjengen fra Glee? (Foto: Disney-ABC Domestic Television).

Glee på 80-tallet?

High School Musical og Glee har gjort musikaler populært for unge de siste årene. Med det jeg vet om serien Sweet Valley High i tankene, tviler jeg imidlertid på at filmen tar Disney-ruta til musikalverdenen.

Anmeldelse: Glee S01 – Øyeblikk av pur glede!

Cody har også tidligere uttalt at hun håper på at filmen skal bli vurdert til aldersgrense 17 år og merket ‘R’ for restricted (begrenset).

Siden Sweet Valley High-filmen er en adapsjon av bokserien, skal den visstnok ha et preg av 80-tallet.

– Det er mye 80-talls ‘awesomeness’ for de som er tilhengere av serien, og hvis du aldri har hørt om Sweet Valley High, så kommer du til ønske at du har det, konstaterte Diablo Cody til MTV.

Jeg ser derfor for meg en råere og mindre sukkersøt 80-tallsversjon av Glee. Dette høres i utgangspunktet ganske rart ut, men med de rette folka på laget kan det bli bra. Personlig elsker jeg musikaler, så jeg har ingen problemer med at dette tenåringsdramaet skal spilles ut med sang og dans.

Jeg tror likevel dette kan bli en svært tullete film. Diablo Cody er tross alt kvinnen som ga oss Jennifer’s Body, filmen der Megan Fox spiller en high school-elev som begynner å drepe og spise gutta i klassen når hun blir besatt av en demon!

Hva synes du om Sweet Valley High? Si din mening i kommentarfeltet!