De ti bud (Foto: Paramount Home Entertainment Norway)
Charlton Heston som Moses i De ti bud fra 1956. Helt rått og samtidig dønn alvorlig ment. Spielbergs Moses kommer nok til å droppe lammet. (Foto: Paramount Home Entertainment Norway)

Dagens mest storslagne og episke nyhet fra filmverdenen handler om at Steven Spielberg er i ferd med å formalisere en avtale med filmstudioet Warner Brothers om filmatiseringen av ‘en legendarisk hebraisk frigjører, leder, lovgiver, profet og historiker’ (sitat: Wiki), nemlig Moses.  

Arbeidstittelen på prosjektet er foreløpig Gods and Kings, og ifølge Deadline er ideen er å lage ‘en Braveheart-aktig versjon av historien om Moses. Hans ferd som barn nedover Nilen, adopsjonen, dannelsen av en hær og overleveringen av De ti bud.’

– Et fantastisk restaurert mesterverk | Ben Hur

‘Episk film’ i ordlista

Nå har jo De ti bud vært filmatisert før, både som stumfilm, spillefilm, animasjonsfilm, musical og TV-serie, men det er allikevel spillefilmen fra 1956 av datidens stjerneregissør Cecil B. DeMille, med Charlton Heston, Anne Baxter og Yul Brynner i hovedrollene som huskes. Den nevnes kanskje hvis du slår opp i ordlista på ‘episk film’ →.

Derfor er det ikke noe rart at det er Spielberg som er i ferd med å få jobben, det jeg hever brynene ved, er at Warner vil at Spielberg skal lage filmen i samme stil som Redd menig Ryan – vekk fra DeMilles glossy tilnærming og over i ‘den skitne virkeligheten’ Spielbergs bejublede krigsfilm fremstiller.

Råskap, galskap og effekter

Ser vi her begynnelsen på en effektfilm av de sjeldne, med slagsekvenser, deling av hav og lyn og torden på fjelltoppene? Det høres foreløpig slik ut. Produksjonen skal etter sigende ta til i mars eller april 2013, og den skal visstnok ikke spilles inn i 3D(!).

Jeg tar en totimers med Moses når som helst, så lenge det ikke spares på råskapen og galskapen og effektene. Og Zach Galifianakis i hovedrollen, selvfølgelig.

Hvem mener du bør spille Moses? Kommentarfeltet står til din disp.!