TVNorge har nå lansert et ny kanal. VOX skal fri til 30+-segmentet og jommen har de ikke fått på plass David Letterman på sendeflaten.

– VOX skal by på moden kvalitetsunderholdning som ofte ikke får plass på de store, kommersielle kanalene. VOX er ikke for nybegynnere, blir TVNorge-sjef Harald Strømme sitert på via Vox` nettsider.

Lovende ord. De tilbyr blant annet The Hour, Deadwood, The Office, The Borgias, Mad Men og ikke minst (en av) talk show-kongen(e), David Letterman på sendeskjemaet. Letterman er nærmest kongelig i USA og han oppfører seg som en konge foran kamera.

I denne anledningen fant undertegnede en utmerket mulighet for å skrive min høyst personlige liste av favoritt-talk shows. Og jeg vil gjerne vite hvilket som er dine favoritter. Bruk kommentarfeltet for hva det er verdt, folkens.

5:

Conan

O`Brien startet opp som manusforfatter for Simpsons og Saturday Night Live, før han beveget seg videre til talk show-formatet. Kudos. Grunnen til at Conan får plass på lista, er hans halvstusselige holdning til seg selv som person. Selvkritisk og selvironisk, heldigvis blir det aldri for mye av det gode.

Conan O`Brien. (Foto: Reuters/Mike Blake)
Conan O`Brien. (Foto: Reuters/Mike Blake)

Antonio Banderas om tyrefekting hos Conan:

4:

The Jerry Springer Show

Spekulativt er vel bare mellomnavnet her. The Jerry Springer Show har huset transseksuelle, rasister, pedofile og lista fortsetter. Om det er innleide skuespillere blir fort irrelevant i denne settingen, her finner man bunnløs mørke. Ergo desto større wow-faktor. Folk kaster stoler på hverandre, personfornærmelsene hagler, alt er bare drøyt. Og underholdende.

For å sitere Springer: “We can’t just have mainstream behavior on television in a free society, we have to make sure we see the whole panorama of human behavior.» Helt enig.

Jerry Springer. (Foto: AP Photo/Joel Ryan)
Jerry Springer. (Foto: AP Photo/Joel Ryan)

Se oppbyggende klipp fra showet her!

3:

The Graham Norton Show

Kanskje den på listen som er morsomst. Irske Norton har regjert siden oppstarten i 2007 med sitt program på BBC – i og for seg en kort periode når man setter det perspektiv, men Norton har en tilstedeværelse som er unik; han skifter fra å være hyperaktiv og til å være snillest i klassen, en dualisme som settes stor pris på.

Norton får anspente amerikanske kjendiser til å virkelig føle at de er i Europa, og derfor ikke bundet av amerikanske konvensjoner. Han får de største stjernene til å snakke om sexvaner, drikkevaner og levere sinnsyke anekdoter. En herlig motsats til Skavlan, med andre ord.

Graham Norton. (Foto: AFP/Ben Stansall)
Graham Norton. (Foto: AFP/Ben Stansall)

Hør Rihanna brette ut om … bikinivoksing hos Graham Norton:

2:

The Late Show with David Letterman

64-åringen Letterman har kjørt sitt show siden 1982 (!), riktignok både på NBC og hans nåværende kanal CBS. Den eneste som har hatt lengre fartstid enn kongen av senkveld-talk shows er hans mentor Johnny Carson. Med en lett lakonisk innstilling til både gjester og omgivelser, leder han programmet fire-fem ganger i uka. Det er faktisk helt sinnsykt å tenke på, uansett hvor stort management og antall bookere han har.

Sjansen for at han er vel frekk mot sine gjester er ekstrem stor og man kan se hvor nervøse gjestene er – især førstegangsgjestene – rundt kongen av New York. Han er god på intervjurundene, men personlig foretrekker jeg når han har sine monologer om strengt tatt ingenting. Lenge leve Letterman.

David Letterman og president Barack Obama. (Foto: AFP/Jim Watson)
David Letterman og president Barack Obama. (Foto: AFP/Jim Watson)

Hør Lettermans latter da Aziz Ansari forteller om 50 Cent:

1:

The Oprah Winfrey Show

Oprah, du Oprah. Du er den abdiserte, dronninggudelignende kvinnen. Du har gledet ekstremt mange husmødre verden rundt. Du er en gallionsfigur for den «riktige» levemåten, du vet alt om alt, du anbefalte bøker som regelrett er dritt, du har delt ut biler og hus til publikum og alle elsker deg. Du er rikest i verden (ikke langt unna, faktisk), du er den største filantropen noensinne, du bestemmer, du regjerer.

Du startet opp ditt eget program i 1983 og moren min elsker deg. Jeg elsker deg. Fordi det finnes kun én Oprah Winfrey. Du har en veldig rar talemåte og veldig rar innstilling til både verdier og mennesker. Alle er redd deg, alle forguder deg, alle vil være deg selv om du virket ufattelig lei de siste årene på toppen.

Håper du blir presidenten av USA og at du har mottatt postkortene jeg har sendt til deg fra Arendal, Hønefoss, Bergen, Trondheim, Dubrovnik, Praha, Manchester, Barcelona, Berlin og Kreta. Du er spesiell, Oprah. Veldig spesiell.

Oprah Winfrey. (Foto: AP/Evan Agostini)
Oprah Winfrey. (Foto: AP/Evan Agostini)

Ta en titt på disse videoene fra Oprahs hjemmeside og bli et bedre menneske!

Uenig? Skriv dine favoritter i kommentarfeltet!