Kate Beckinsale har tatt på seg skinndrakta igjen i Underworld: Awakening. (Foto: The Walt Disney Company Nordic).
Da vampyrfilmen Underworld kom i 2003, var det ingen tvil om at Kate Beckinsale var beintøff i rollen som vampyren Selene.

Som jente synes jeg det var stilig å få et kvinnelig alternativ til verdens råeste vampyr – Blade, og Beckinsale leverte action så det holdt.

Les også: Topp 5: Beintøffe vampyrer!

Underworld ble stort sett slaktet av kritikerne, mens vampyrfans likte det de så. Jeg var en av dem som mente at dette var fett og har fulgt med på Underworld-serien siden.

Menneske mot vampyr

Da jeg fikk vite at vi skulle tilbake til historien om Selene i den fjerde filmen, Underworld: Awakening, ble jeg skeptisk.

Den tredje filmen i rekken, Underworld: Rise of the Lycans er nemlig en forløper som forteller starten på historien om krigen mellom vampyrene og varulvene. Kate Beckinsale sin rollefigur var ikke med i filmen.

Det er nå seks år siden Beckinsale spilte i Underworld: Evolution. Ifølge traileren og det man kan lese om den fjerde filmen i serien, så er det heller ikke lenger krigen mellom vampyrene og varulvene som er i fokus.

I den kommende filmen er det menneskene som truer vampyrenes eksistens. Det betyr at vi beveger oss litt inn i Blade-land, bortsett fra at vi i Underworld heier på vampyrene, og jeg har fundert på om serien vil klare denne oppskriften like bra som storebror.

Jeg er også skeptisk til at filmen vises i 3D. De tidligere filmene har alle vært svært mørke og jeg lurer på hvordan dette blir med 3D-briller på. At filmer rett og slett blir for mørke i 3D har vi sett før, for eksempel i Harry Potter og Dødstalismanene – Del 2. Les anmeldelsen!

Les også: Retrospill: King’s Quest VI – en evig klassiker!

Topper US Box Office

Underworld: Awakening hadde kinopremiere i USA på fredag. Hvis vi går ut i fra tallene fra filmens første helg på amerikansk kino, kan det virke som at mine innvendinger mot filmen ikke er noe å bekymre seg for.

Filmen knuste all konkurranse på Box Office, den amerikanske kinotoppen, med 25,4 millioner inntjente dollar i løpet av helgen.

George Lucas sin nyeste storfilm Red Tails tjente til sammenligning inn 19,1 millioner dollar, som også er veldig bra.

Som med de tidligere filmene er anmelderne ganske lunkne i sin mottagelse av Underworld: Awakening, mens kinopublikumet er mer positive.

Ifølge Rotten Tomatoes er anmeldernes dom relativ rotten, mens 79 prosent av brukerne som har stemt likte filmen. Nå blir det spennende å se om Underworld: Awakening fortsetter å underholde kinopublikumet fremover.

Underworld: Awakening har kinopremiere i Norge 23. mars – skal du se den?

Hva synes du om Underworld-serien? Si din mening i kommentarfeltet!


Se traileren for Underworld: Awakening her: