Life's Too Short (Foto: BBC)
Life's Too Short (Foto: BBC)

Norgespremiere – 27.2 – MAX – 22:30

The Office, Extras og nå: Life’s Too Short – Ricky Gervais og Stephen Merchant skriver fantastisk humor om møter mellom oppblåste egoer og overdrevent høflige briter, og denne ganger er forskjellen større enn noensinne:

Life’s Too Short handler om det miserable livet og den havarerte karrieren til den kortvokste skuespilleren Warwick Davis.

Les også: Årets beste serier 2012.

Serien er fiktiv, men med stor rot i virkeligheten; de fleste spiller seg selv – overdrevne versjoner av seg selv. Spesielt Davis, som spiller ut kortvokstvitser med glans. Den fiktive Davis har et kjempestort ego og en kjempeliten kropp, og han omgir seg med håndtrykk-bilder av seg selv og George Lucas, Michael Jackson og andre kjendiser mens problemene tårner seg opp rundt ham.

Hans oppfatning av seg selv kræsjer fullstendig med andres – og min. Klassisk Gervais-humor. Jeg sitter som regel med én hånd foran deler av ansiktet for å skjule grimasene når jeg ser noe Gervais har lagd.

– Merchant er et levende ankerpunkt i et ellers livløst spill | Portal 2

Life's Too Short (Foto: BBC)
Cheryl - Davis' sekretær i Life's Too Short. (Foto: BBC)

Liam Neeson eier skjermen

Life’s Too Short er ikke bare kortvoksthumor, i første episode presenteres også et par fiktive figurer i form av Davis’ elendige regnskapsfører Eric (Steve Brody) og sekretær Cheryl (Rosamund Hanson). De er fornøyelige figurer begge to, men den som eier skjermen i første episode er Liam Neeson.

Life's Too Short (Foto: BBC)
Sånn ser du ut når Neeson kjører hard impro på deg. (Foto: BBC)

I likhet med Extras, vil også Life’s Too Short by på en ny kjendis hver uke, og Neeson, som er førstemann ut, tvinger Gervais og Merchant til å spille med på litt improvisert komedie rundt ekstremt tunge temaer som får meg til å le høyt og uhemmet.

Neeson som pisser litt på sin offentlige figur, er Life’s Too Shorts foreløpig fineste øyeblikk.

Ikke like hysterisk som traileren

Det er den merkelige blandingen av kjendisen Warwick Davis og hans fysiske fremtoning som gjør Life’s Too Short levedyktig. Jeg synes det er fascinerende å se kortvokste i dagligdagse situasjoner, og jeg elsker å høre Davis sladre om Star Wars-innspillingen og sexlivet i kjølvannet av Willow selv om det sikkert ikke er sant. Det er ikke poenget – poenget er at de 28 minuttene førsteepisoden varer, er bra greier.

Det er ennå ikke like hysterisk som froskedrakttraileren som ble sluppet i høst, men jeg gir definitivt serien et par episoder til.

Life’s Too Short har norgespremiere på TVNorge MAX i kveld, 22:30. Har du kommentarer eller spørsmål, er kommentarfeltet under rett sted å henvende seg.