Andrew Lincoln spiller sheriff Rick Grimes i The Walking Dead. (Foto: FOX Crime).

NORGESPREMIERE: 16.02.2012 – 21.55 – FOX CRIME

– Jeg er veldig begeistret for de siste fem, seks episodene fordi det er mer fokus på horror-, thriller- og konfliktaspektet. Det føles absolutt mindre trygt i den andre halvdelen av serien, noe jeg mener er et viktig virkemiddel.

16. februar er Andrew Lincoln tilbake på TV-skjermen her i Norge med sheriffhatt på hodet og zombier i hælene i The Walking Dead.

Anmeldelse: The Walking Dead S01 – terningkast 5!

Serien har blitt superpopulær og mange er spente på hvordan det går med sheriff Rick Grimes og vennene hans. Andrew Lincoln er entusiastisk og lover mer skrekk og spenning i andre halvdel av sesong to.

– Det blir mye mer krangling innad i gruppen. Det er mer frykt og angst på grunn av en større overhengende fare og trussel fra «the walkers». Alt jeg kan si er at ikke alle slipper unna i live.

LES: The Walking Dead knuste seertallsrekorden!

Mer frykt og redsel i fortsettelsen

Det var en urovekkende avslutning på første halvdel av andre sesong. Andrew Lincoln mener denne spenningstoppen er et godt sted å starte fortsettelsen av historien.

Det skjer også noe på slutten av den første episoden som er utrolig sjokkerende.

– Denne hendelsen og dermed tapet av håp for gruppen har dyp innvirkning på dem alle. Alle sammen, inkludert Rick, føler seg nå veldig hjelpesløse. Han tviler på seg selv og tenker at han kanskje har gjort ting på feil måte, forteller Lincoln.

– Vi ser at Rick blir hardere i valgene han gjør, og det skjer også noe på slutten av den første episoden som er utrolig sjokkerende og som markerer en klar endring i måten han leder og lever i denne nye verdenen.

Rick Grimes og gruppen hans søkte tilflukt på bonden Hershel sin gård i store deler av sesong to. Noen seere synes kanskje dette ble litt kjedelig i lengden, men Andrew Lincoln vil ikke avsløre om sheriffen og vennene hans vil forlate gården i de siste episodene.

– Jeg vil ikke spoile noe, men jeg tror nok at vi har utnytta gjestfriheten til Hershel litt for lenge, synes ikke du? Vi har akkurat ignorert reglene hans fullstendig, og i hans øyne massakrert familien hans. Forholdet vårt er ikke akkurat rosenrødt akkurat nå.

Hør alt om hva Andrew Lincoln har å si om andre halvdel av sesong to her. Kan inneholde spoilers!
[audio:https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2012/02/Andrew-Lincoln-om-sesong-2-av-The-Walking-Dead.mp3|titles=Andrew Lincoln om sesong 2 av The Walking Dead]

Andrew Lincoln på settet i The Walking Dead. (Foto: FOX Crime).

Er The Walking Dead en dramaserie som tilfeldigvis er satt i en postapokalyptisk verden? Hør hva Lincoln svarer på det her!
[audio:https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2012/02/Andrew-Lincoln-om-dramaserien-The-Walking-Dead.mp3|titles=Andrew Lincoln om dramaserien The Walking Dead]

Sheriff Lincoln mener han har den beste jobben i verden. Hør hvorfor her!
[audio:https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2012/02/Andrew-Lincoln-Den-beste-jobben-i-verden.mp3|titles=Andrew Lincoln – Den beste jobben i verden]

Kommer gjerne til Norge

The Walking Dead spilles inn på sommerstid i Atlanta. Andrew Lincoln synes det til tider kan bli svært varmt under innspilling.

– Da kan kanskje de kalde vintrene i Norge være fristende? Hvordan tror du zombier ville takla kulda her?

– Det er et veldig godt spørsmål, og jeg snakker om det på ett punkt i de siste fem, seks episodene. Jeg vil ikke avsløre noe, men jeg kan si at min teori ville vært den samme som Ricks, nemlig at kulda jo helt sikkert må gjøre dem tregere.

– Det hadde virkelig vært flott om vi ikke alltid måtte filme sommerstid i Atlanta, men kanskje kunne skutt noen snøscener i studio. Jeg hadde elsket det for sesong tre.

– Så kanskje Rick Grimes og gjengen hans burde komme til Norge da?

– Vi vil gjerne komme til Norge. Hvis dere har noen zombier der, så bare ring meg!
[audio:https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2012/02/Andrew-Lincoln-Vi-kommer-gjerne-til-Norge.mp3|titles=Andrew Lincoln – Vi kommer gjerne til Norge!]