Regissør Hallvar Witzøe. (Foto: Sørbø, Krister/SCANPIX)
Regissør Hallvar Witzøe er spent før søndagens prisutdeling. (Foto: Sørbø, Krister/SCANPIX)

– Det er ganske rart å stå i et kaffeslabberas og snakke film med Steven Spielberg, fortalter den Oscar-nominerte kortfilmregissøren Hallvar Witzøe til NRK tidligere denne uken.

I morgen kveld avgjøres det om Norge får hente hjem sin tredje Oscar-statuett på over 50 år. En utmerkelse fra ‘Academy of Motion Picture Arts and Sciences’ er den største tingen en filmskaper kan oppleve, slår Witzøe fast.

– Åpningsordene er «When I grew up …», røper han fra det han sier er en svært personlig tale.

Les også: – Takketalen er allerede klar
Les også: Hvem er Oscar?

Se den Oscar-nominert kortfilmen ved å trykke på bildet øverst i saken.

En av favorittene

Tuba Atlantic er en skjønn og sjarmerende film med et norsk særpreg, samtidig som den forteller en universell historie. Nettopp dette er nok det som har ført til en Oscar-nominasjon for Hallvar Witzøe og kompani. forteller filmanmelder Birger Vestmo.

– Filmen lar oss møte figurer som man kan sympatisere med og identifisere seg med, samme om man bor i Åfjorden eller i Los Angeles. Premisset for historien legges raskt, vi rekker å få et godt forhold til figurene i løpet av den korte spilletiden, og filmen forlater oss med et fantastisk klimaks. Witzøe utviser stor fortellerglede, og gjør at Tuba Atlantic er en kortfilm man husker!

Flere amerikanske nettsteder og aviser har også bitt seg merke i den norske kortfilmen, blant annet Christopher Campbell hos Indiewire.com:

– Den er vakkert filmet, og manuset balanserer hjerte og humor på akkurat riktig måte. Klimakset er helt fantastisk. … Om Hollywood lagde nyinnspillingen av kortfilmer, ser jeg for meg Rutger Hauer i hovedrollen.

Filmanmelder hos nyhetsbyrået Reuters, Steve Pond, mener Tuba Atlantic kan få sterk konkurranse fra den irske kortfilmen The Shore:

– [Tuba Atlantic] … er ikke like bevegende som The Shore, men har kanskje kategoriens beste blanding av humor, hjerte og tyngde.

INFO: Slik følger du Oscar-utdelingen med NRK

INFO: Om Tuba Atlantic hos Norsk Filminstitutt (ekstern lenke)

Hva tror du om Tuba Atlantic sine vinnersjanser? Legg inn din mening i kommentarfeltet.