HBO-serien True Blood gjør det bra i USA og resten av verden. Det er tydelig at blandingen av vampyrer, overnaturlige vesener og sex slår an.

Femte sesong er i produksjon og serien får mest sannsynlig en sesong seks. Det blir imidlertid uten serieskaper Alan Ball.

Tross suksessen med True Blood kommer ikke Alan Ball til å bli med serien videre. Serieskaperen legger fra seg det kreative ansvaret og sine forpliktelser for den daglige driften, og slutter som manusforfatter for vampyrserien.

Anmeldelse: True Blood sesong 3 – Sump-operaen sparer på kruttet

Anna Paquin spiller Sookie. (Foto: HBO).

Hva skjer nå?

Alan Ball er en prisvinnende manusforvatter, og har blant annet vunnet Oscar for sitt arbeid med American Beuty og Emmy for serien Six feet Under, som han også står bak.

Noen vampyrfans er dermed kanskje engstelige for hvordan det vil gå med serien nå som sjefen sjøl forsvinner, og man kan også spekulere i om dette er begynnelsen på slutten for innbyggerne i Bon Temps.

Selv synes jeg vampyrserien har mistet litt av brodden som gjorde den så bra i de siste sesongene.

Selv om jeg aldri kommer til å bli lei Alexander Skarsgård, så har jeg begynt å bli litt trøtt av Sookie (Anna Paquin) og det evige kjærlighetstriangelet mellom henne, Bill og Eric. Kanskje True Blood har godt av litt forandring?

I sesong fire får vi heldigvis se en litt tøffere Sookie, som begynner å ta tak i problemene i sitt eget liv.

– Serien vil fortsette å blomstre

Ball selv mener True Blood er i gode hender. I en pressemelding sier han at han ikke er engstelig for seriens fremtid.

– På grunn av staben, de fantastiske skuespillerne, forfatterne og produsentene jeg har vært heldig nok til å få jobbe med de siste fem åra, så vet jeg at serien vil fortsette å blomstre selv om jeg trekker meg tilbake og ser frem mot nye og spennende prosjekter.

True Blood har vært og vil fortsette å være et høydepunkt i min karriere, konstaterer Ball.

I HBO sin pressemelding sier selskapet at de planla at Alan Ball skulle trekke seg tilbake hvis serien ble fornyet med en sjette sesong, da Balls kontrakt ble fornyet i 2011.

Ball vil fortsette som produsent for True Blood for og vil ifølge HBO fungere som rådgiver.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

True Blood. (Foto: HBO).

Sesong 4 på NRK3 i mars

Femte sesong av True Blood og Balls siste sesong med serien, vises i USA til sommeren.

Her i Norge ble sesong fire vist på Canal+ i august i fjor. De som ikke har betal-TV kan glede seg over at første episode av fjerde sesong har premiere på NRK3 15. mars klokken 22.25.

Hva synes du om True Blood? Si din mening i kommentarfeltet!


Se traileren for sesong fire her, hvis du ikke er redd for å bli spoila.