Blizzard
  • Blizzard
  • Populært amerikansk spillstudio.
  • Står bak spillserier som Warcraft, Starcraft og Diablo.
  • Grunnlagt i 1991, er i dag best kjent for spillet World of Warcraft

Det amerikanske spillselskapet Blizzard venter ofte med å annonsere når spillene deres kommer i butikken, gjerne venter de til det bare er noen få uker igjen.

Du må vente i årevis på spillene, fordi selskapet også er eksepsjonelt nøye med å teste, balansere og fjerne små feil de oppdager under utviklingen.

– Mens vi teller ned til dagen vi skal annonsere lanseringsdatoen til Diablo 3, har vi innsett at flerspillerkampene ikke lever opp til vår høye standard, skriver sjefsdesignet Jay Wilson i en bloggpost på spillets hjemmeside.

Etter at Diablo 3 ble annonsert sommeren 2008 har tilhengere blitt skuffet gang på gang, utviklerne har fortalt at alt skal være klart før spillet blir sluppet. Nå fjerner Blizzard funksjoner fra det kommende spillet for å få det ut på markedet i 2012.

ANMELDELSE: World of Warcraft: Cataclysm -bedre enn noen gang

Fortsatt samarbeidsspilling

– Vi følte at å utsette hele spillet kun for flerspillerkamper, ville være å straffe alle som venter på å spille historie- og samarbeidsdelen av spillet, som nesten er ferdig, fortsetter Wilson.

Han lover at en oppgradering vil komme på et senere tidspunkt, men ikke hvorvidt dette blir noe brukerne må betale ekstra for.

Dette ligner på måten selskapet har delt opp StarCraft II. Strategispillets første del kom i 2010, mens i år kommer en ny bit av spillet. Helt ferdig vil ikke Blizzard være før de gir ut de siste delene, Legacy of the Void og Heart of the Swarm, i løpet av 2012/2013.

Diablo 3 er en av årets mest etterlengtede og omtalte spill. Om det kommer i 2012, vil det være nærmere 12 år siden forgjengeren kom ut.

Hva er dine forventninger til spillet? Legg inn dine synspunkter under promovideoen.

Filmpolitiet kommer tilbake med en sniktitt av spillet i løpet av de nærmeste ukene.