Chuck Norris og Bruce Lee på settet til 'The way of the Dragon' (1972) (Arkivfoto: AFP/Scanpix)
Chuck Norris (venstre) fikk sitt filmgjennombrudd i 'The Way of the Dragon' fra 1972 sammen med Bruce Lee (høyre). (Arkivfoto: AFP/Scanpix)

I januar fortalte Sylvester Stallone at actionfilmen The Expendables 2 skulle få aldersgrensen PG-13. En aldersgrense som sikret filmen et stort publikum, og kunne ført til at de heftigste actionscenene forsvant i klipperommet.

Hva var årsaken? Jo, den kristenkonservative actionhelten Chuck Norris krevde i sin kontrakt at det ikke kunne bannes i filmen.

Nå har Stallone snudd i saken: – Etter å ha hørt alle ryktene, kan jeg si at filmen blir Rated R, forteller Sly selv ifølge nettstedet Totalfilm.com som siterer bloggen Stallonezone.com.

ANMELDELSE: The Expendables – Ikke bra, men herregud, så tøft!

I tillegg til Walker, Texas Ranger og en rekke tullete actionfilmer er Norris kjent for sin kristenkonservative overbevisning og befinner seg langt ut på høyresiden i amerikansk politikk.

Gamle menn slår hardest

The Expendables fra 2010 samler de største actionstjernene fra de siste tre tiårene: Bruce Willis, Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Jet Li, Jason Statham, Mickey Rourke, og Arnold Schwarzenegger i en liten cameorolle.

Med på laget i oppfølgeren er altså Chuck Norris, som i januar fortalte følgende til nettstedet Slashfilm.com:

– Med denne filmen har du mye grovt språk, som betyr at unge folk ikke vil få mulighet til å se filmen. Jeg sa at jeg ikke jobber med slike filmer. Jeg gjorde det ikke før, jeg gjorde det ikke på tv-serien min. Mitt krav var å kutte ut alt eksplisitt språk, ellers ville jeg ikke spille i filmen. Så de gjorde det, og The Expendables 2 er nå en PG-13-film slik at barn kan se den.

At filmene også inneholder heftig vold og action bekymrer med andre ord ikke den konservative skuespilleren.

Om det er Norris som har gitt etter, eller om de tidligere rapportene bare var oppsinn er ikke kjent.

TOPP 5: Actionfilmer fra 80-tallet – sjekk hele lista her

Hva tror du om The Expendables 2? Sleng inn dine synspunkter i kommentarfeltet under traileren, filmen har norsk premiere den 5. oktober i år.