Øystein Karlsen er regissør og manusforfatter av Fuck Up. (Foto: Heiko Junge / Scanpix).

– Det er hundre prosent tilfelle at noen har kollidert med en elg på grensen med narkotika i bagasjerommet.

Regissør og manusforfatter Øystein Karlsen forteller om sin nyeste film Fuck Up.

Jon Øigarden, Anders Baasmo Christiansen, Tuva Novotny og Atle Antonsen, er skuespillere i filmen, som handler om fire barndomsvenner som prøver å få livet sitt på rett kjøl etter å ha lefla litt med det kriminelle undergrunnsmiljøet i Halden.

Når Glenn, spilt av Atle Antonsen, krasjer med en elg på vei over svenskegrensa med flere kilo kokain i bilen, strammer ting seg til for vennegjengen.

– Dette er utelukkende basert på virkelige hendelser ja. Dette er mennesker jeg har vokst opp sammen med i Halden, forteller Karlsen.

– Nå er dette kokt ned til fire personer, men la oss si det er syv, åtte personer vi har samlet historiene fra.

Virkeligheten er sprøere

Rollefigurene i Fuck Up, spesielt Jack spilt av Jon Øigarden, får virkelig gjennomgå i løpet av filmen. En del av det som skjer virker for sprøtt til å være sant, men Øystein Karlsen insisterer på at virkeligheten er verre.

-Virkeligheten er så rav bankende gal at hvis man skulle fortalt det så ville man tenkt at, vet du hva dette er for mye, nå er du over the top, sier Karlsen.

– Det er alltid sånn at når man skal skrive fiksjon så må man trekke fra, snarere enn å legge til.

– Har du vært noe på kant med loven selv?

– Nei, jeg har faktisk aldri det altså. Jeg har stått i periferien og sett på, også har jeg aldri blitt tatt.

Jon Øigarden, Tuva Novotny og Anders Baasmo Christiansen i Fuck up (Foto: SF Norge).
Jon Øigarden, Tuva Novotny og Anders Baasmo Christiansen i Fuck up (Foto: SF Norge).
Verdens beste fyr

– Jeg tok en Snickers på Bonus da jeg var ni år, og ble tatt. Det har jeg faktisk mareritt om den dag i dag, forteller Jon Øigarden, hovedrolleinnehaver i Fuck Up.

Ellers har Øigarden vært snill gutt, i motsetning til rollefiguren sin Jack som lever et dobbeltliv, med kone og barn på den ene siden, og fyll og narkotika på den andre.

– Jack har levd sitt liv med å pule alt som har puls. Men Jack er egentlig en tvers igjennom fin fyr, insisterer Øigarden.

– Han tar kanskje ikke så mye ansvar. For hvis du er sammen med noen, men driver og puler rundt, så er ikke det å ta så mye ansvar. Hvis du driver med mye dop og sånne ting og også har en familie, så er kanskje ikke det å ta så veldig mye ansvar.

– Men når det først gjelder, når kompisen, spilt av Atle Antonsen, som har lånt to hundre tusen uten å si hva han har lånt pengene til, blir tatt for å smugle kokain, så tar Jack ansvar. Da gjør han alt for at ting skal ordne seg igjen.

– Han er en liten antihelt. Han er rett og slett verdens beste fyr!

Øystein Karlsen og skuespillertruppen har jobbet sammen før på TV-serien Dag. Hvordan er det å jobbe sammen når man er en kompisgjeng? Og hvorfor serverte Karlsen cognac til skuespillerne klokka halv seks om morgenen?

Hør hele intervjuet med Øystein Karlsen, Jon Øigarden og Anders Baasmo Christiansen!

[audio:https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2012/03/Intervju-Fuck-Up-hele.mp3|titles=Intervju Fuck Up – hele]

Og se traileren for Fuck Up her:

Hva synes du om Fuck Up? Si din mening i kommentarfeltet!