Skal du til USA i sommer? Er du litt over gjennomsnittet interessert i Star Trek, eller kunne du tenke deg å se hvordan en skikkelig filminnspilling foregår?

Da kan det hende din nye bestevenn heter On Location Vacations (OLV). Denne uka har de blant annet tipset om hvor Breaking Bad spilles inn i New Mexico, hvor Treme gjør opptak i Louisiana, og at man kan se innspillinga av Boardwalk Empire ved et t-banestopp i Brooklyn, New York.

Basert på publikum

På denne nettsiden har det gått sport i å holde film- og tv-interessert publikum oppdatert på innspillingssteder. Film- og tv-industrien er ikke kjent for å være spesielt delsom med detaljer når det kommer til hvor og når noe skal spilles inn, men det har likevel vært mulig for grunnleggeren av nettsiden å holde fans og interesserte oppdatert – takket være publikum.

Ved hjelp av innsendte tips og bilder fra brukerne av nettstedet, postes det daglig oversikter over hvor forskjellige produksjoner har innspilling. Jo nærmere innspillingsdato, jo sikrere er tipset.

Om Iron Man er greia di, kan du få med deg de siste nyhetene om innspillinga av den tredje filmen i rekka. (Skjermdump: Onlocationvacations.com)
Om Iron Man er greia di, kan du få med deg de siste nyhetene om innspillinga av den tredje filmen i rekka. (Skjermdump: Onlocationvacations.com)

I tillegg til innblikket du får i film- og tv-produksjon, gir et oppmøte på settet betydelig økt sjanse for å komme i kontakt med skuespillerne. OLV har selvfølgelig en egen side hvor de samler opp innsendte fan-foto fra forskjellige innspillinger.

Les også: Slik oppfører du deg på et filmsett

Startet som skoleoppgave

Det er amerikanske Christine Bord som står for den daglige driften av nettsiden, noe hun har gjort siden 2006.

– Dette var egentlig en skoleoppgave hvor jeg forsøkte å kartlegge hvor populære filmer har blitt spilt inn, men jeg skjønte fort at publikum og fans var mer interesserte i å finne ut hvor filmingen foregår akkurat nå, forteller Christine til Filmpolitiet.

OLV er heltidsjobben til Christine, som jobber rundt 60 timer i uka. Siden oppstarten har nettsiden vokst, og i dag har den opp mot 20.000 daglige sidevisninger, noe som betyr at OLV har 600.000 visninger hver måned.

– Det er ikke nytt at folk er interesserte i å møte kjendiser, men takket være Internett er det mye lettere å finne ut hvor de er. Dermed kan publikum oppsøke sine favorittkjendiser.

Elsker kontakten med leserne

Publikummet er variert, og Christine sier at det avhenger hvilke prosjekter som dekkes, og hvor innspillingen foregår.

– Siden har selvfølgelig et ungt og fortrinnsvis kvinnelig publikum, som elsker “Gossip Girl” eller filmer som “Twilight“, men jeg har også mange voksne som søker informasjon om filmer som “Star Trek” og tv-serier som “Blue Bloods“.

Etter hvert som jobben med nettsiden har blitt større, har Christines egen besøksfrekvens på film- og tv-sett blitt lavere.

– I fjor besøkte jeg kun 10-12 sett, men i år håper jeg at jeg kommer meg mer ut. Det beste med jobben min er uansett å kommunisere med leserne mine og å ta i mot deres tips og bilder.

Christine elsker å få innsendte bilder fra publikum, og høre om hvordan det var å se kjendisene på setteet.

– Jeg er jo fan selv, og blir like begeistret som de!

På sett med Ed Westwick fra Gossip Girl. (Skjermdump: Onlocationvacations.com)
På sett med Ed Westwick fra Gossip Girl. (Skjermdump: Onlocationvacations.com)
Da gjenstår det bare å slippe din indre stalker løs, veien til dine favorittskuespillere på settet har akkurat blitt litt kortere. Har du allerede møtt noen skuespillere under opptak? Del gjerne historien i kommentarfeltet.