– Jeg dro kvart på ni på søndag og reiste non stop i tre døgn for å rekke frem i tide.

For Lars Wiktor Østby (26) er det tradisjon å være med på The Gathering i påska. Han har vært med på dataparty i Vikingskipet siden han var 12 år.

En liten filleting, som at han befant seg på andre siden av jorda, kunne derfor ikke stoppe ham fra å reise til The Gathering i år også. Nå gjester han TG for fjortende gang.

– Jeg har en kamerat som bor på Hawaii, så jeg har vært der i en lengre periode nå. Men jeg måtte jo hjem for å være med på TG, så jeg ordnet det sånn at jeg akkurat kom hjem i tide, forteller Lars Wiktor.

Jeg er enda øm i armene etter å ha surfet på Hawaii. Det er så kort tid siden jeg var der. Nå surfer jeg på noe helt annet, fleiper han.

Les også: – Det beste med The Gathering er å møte gamle kjente.

Ingenting er som TG

Lars Wiktor mener det er noe spesielt med The Gathering. Norges største dataparty samler over 5000 deltagere hvert år, og det gir en unik mulighet til å møte nye mennesker med lignende interesser.

– Det er jo noe helt annet. Alle andre ting går det an å gjøre andre steder til andre tider, men TG er TG, konstaterer han.

– Det er noe med stemninga og å møte igjen de menneskene som du aldri treffer ellers.

Lars Wiktor Østby liker å spille litt gamle spill. Her spiller han Unreal Tournament. (Foto: Marte Hedenstad, NRK).

Tips til de uerfarne

Som TG-deltager for fjortende gang kan nok Lars Wiktor regnes som en TG-veteran. Han har mange gode tips for hvordan man skal overleve fem dager foran datamaskinen i Vikingskipet.

– De tinga jeg gjorde galt de første gangene var å ikke sove nok, ikke spise riktig og ikke drikke nok vann. Så hvis du gjør de tre tinga der så kommer du ganske langt, mener Lars Wiktor.

Han anbefaler også å lette på ræva og ikke bare sitte foran datamaskinen under hele oppholdet.

– Bruk litt mindre tid på å spille. Bruk mer tid på å gå rundt og vær med på alle de andre aktivitetene som faktisk er her. Snakk med de som driver med andre ting enn du gjør selv, sier Lars Wiktor.

– Å komme hit og gjøre det samme som når du sitter hjemme, er det ikke noe poeng i, fastslår han.

Les også: TG 2011 – I dag vet folk hva personlig hygiene er.

Lars Wiktor forteller at det pleier å være mange spennende foredrag på The Gathering. Han synes disse er noe av det beste med TG.

– Foredragene har vært noe av det som jeg synes har vært kulest. Det kommer så utrolig mye spennende folk som snakker om nye emner. Nivået er ofte høyere enn det du ville fått via tv for eksempel. Det er mye mer spesifisert, men det er ikke så vanskelig at du ikke klarer å følge med, forteller han.

Lars Wiktor Østby er på TG med sine fire brødre. (Foto: Marte Hedenstad, NRK).

På TG med brødrene

Da Lars Wiktor begynte å dra på The Gathering var han medlem av en dataklubb som han reiste sammen med.

Da vi var så mange så var jo bare turen frem og tilbake en del av TG, forteller han.

Etter hvert som åra har gått er det mange som har falt av lasset. Folk har fått seg unger og driver ikke med data lenger. Lars Wiktor fortsetter likevel å komme tilbake for å oppleve det TG har å by på. Den harde kjernen kompiser står igjen.

I år er han på The Gathering med sine tre brødre. Når Filmpolitiet snakker med Lars Wiktor er han og brødrene midt i en runde Unreal Tournament.

Minstemann på 12 er entusiastisk. Det er første gang Adrian er med på The Gathering i år. Lars Wiktor synes det er hyggelig å ha brødrene med på laget.

– Nå er vi fire brødre som er her. En som er med for første gang i år, også tre til. Så vi har snart 50 år TG i familien!

Adrian på 12 er med på The Gathering for første gang i år. (Foto: Marte Hedenstad, NRK).

Har du en god historie fra The Gathering? Fortell i kommentarfeltet!