Innledende kvalifiseringsrunde

Filmpolitiets publikum bestemmer hvilke superhelter som skal være med i sluttspillet. Av over 100 superhelter som er med i avstemminga, blir de 32 med flest stemmer fordelt i et gruppespill bestående av 8 grupper á 4 deltakere.

Seeding

Basert på Filmpolitiets ranking, blir de 32 superheltene som kommer med i sluttspillet plassert i 4 ulike seeding-nivå. Dette er kjent fra sportsturneringer, og er et grep tatt for å sikre at de antatt beste (her; populære superhelter) ikke kan møtes og bli slått ut tidlig i mesterskapet.

Trekning

Filmpolitiets redaksjon foretar en tilfeldig trekning, og fordeler én superhelt fra hvert seeding-nivå i hver gruppe.

Gruppespill

Alle superheltene i hver gruppe (A-H) spiller én kamp mot de andre i gruppa. Dette gjør at det spilles 6 kamper i hver gruppe, og 48 kamper til sammen i hele gruppespillet. Når kampene i gruppespillet er ferdigspilte, går de 2 øverste superheltene i hver gruppe videre til finalespillet.

PS: Når du stemmer ferdig alle seks kampene i et gruppespill, kommer slutt-tabellen opp – slik du stemte. Hvilke superhelter som går videre avgjøres først når stemmeslusene er stengt og alle stemmene i gruppa er talt opp.

Stem på dine favoritter her!

Finalespill

Fra gruppespillet går halvparten av superheltene videre til finalespill, hvor kampene avgjøres etter utslagsmetoden. Strukturen i finalespillet er satt opp på forhånd; A1 møter B2, B1 møter A2 og så videre. Finalespillet starter med 8-delsfinaler, og avsluttes med den store finalen som blir spilt over én uke fra fredag 6. juli 2012. Vinneren kåres på Filmpolitiet fredag 13. juli.

Det spilles ikke bronsefinale.

Poenggiving

Kampene i gruppespillet belønnes med 3, 1 eller 0 poeng for henholdsvis seier, uavgjort eller tap. For å vinne en kamp i gruppespillet må en superhelt ha minimum 60 % av stemmene. Det betyr at ved en fordeling på f.eks. 55-45, blir kampen satt til uavgjort, og begge superheltene får 1 poeng hver.

Ved poenglikhet i gruppa, avgjør antall totale stemmer som superhelten mottok i gruppespillet.

I finalespillet gjelder kun antall stemmer og avgjøres ved simpelt flertall.

Slusevindu

Både gruppespill og finalespill åpnes for avstemming fortløpende på mandager og fredager, og vil bli annonsert på Filmpolitiet. Alle grupper og dueller er åpne for avstemming i 7 dager.

Skru på radioen og hør Filmpolitiet på NRK P3 hver fredag kl. 11-13!

Stem på dine favoritter her!