13. november kommer oppfølgeren til en av tidenes mest solgte spill, Call of Duty: Black Ops.

Det første spillet i serien har solgt langt over 25 millioner eksemplarer, og forventningene er skyhøye til spill nummer to.

Som vanlig var kommentarfelt og nettforum fylt til randen med rykter flere dager før selve annonseringen kom natt til onsdag norsk tid, slik som er vanlig markedsføring i forbindelse med store lanseringer.

Kamp om mineraler

Det er ikke olje eller vann som vil stå i sentrum av krigene i det 21. århundret, det er sjeldne mineraler, mener spillutvikleren Treyarch.

ANMELDELSE: Call of Duty: Black Ops – solid og godt spill

«Rare earth minerals» vil være en sentral del av plottet i spillet, som vil by på heftige postapokalyptiske kampscener i storbyer som Los Angeles.

Moderne krigsteknologi vil også gjøre seg gjeldende. Utviklerne har et nært samarbeid med det amerikanske militæret, noe som er vanlig for spillutviklere fra USA.

LES: Vil ha droner over hele USAs luftrom

Fjernstyrte kampenheter, blant annet hentet fra prototyper hos forskningsinstituttet DARPA, og droneteknologi vil være tilgjengelig i spillet. Begge deler er blitt stadig mer populært og brukes til alt fra overvåkning til angrep.

Kjente fjes

Call of Duty: Black Ops 2 foregår både i fortiden og fremtiden. Den ene halvdelen av spillet plukker opp handlingen der Call of Duty: Black Ops slapp. Du følger reisen til Frank Woods (som tydeligvis overlevde det første spillet) gjennom Afghanistan og Russland i de senere stadiene av den kalde krigen.

ANMELDELSE: Call of Duty: Modern Warfare 3 – husmorporno for actionjunkier

Den andre halvdelen av spillet foregår i 2025 og det er her den moderne krigsteknologien kommer inn i spill(et).

Byttet mellom tidsaldre kan skape en spennende dynamikk, men også gi Treyarch utfordringer med å skape gode spillfigurer i fortellingen.

Call of Duty: Black Ops 2 kommer 13. november, hva tror du om spillet? Legg inn din mening i kommentarfeltet.