Filmpolitiet kårer verdens beste superhelt! Her ser du er superheltene som gikk videre fra duellene i gruppe C. I gruppespill D utkjempes kampene fortsatt, og nå er det på tide å kjøre i gang duellene i gruppe E.

Denne gangen er det Professor X, Catwoman, Supermann og The Mask som skal i ilden, og du bestemmer hvem som kommer videre i Filmpolitiets superheltcup!


Vi begynte med 102 superhelter. Basert på stemmene til Filmpolitiets lesere har vi så seedet deltagerne og trukket ut grupper på fire superhelter.

Hver mandag og fredag i ukene fremover legger vi ut en gruppe der du kan stemme frem dine favoritter. Fra hver gruppe går to superhelter videre til finalespillet.

Professor X

Professor Xavier. (Foto: Marvel Comics).

Alter ego: Charles Francis Xavier
Skaper: Stan Lee, Jack Kirby
Første opptreden: X-Men #1, 1963
Født: ?
Forlag: Marvel Comics

Dette er mannen som grunnla superheltteamet the X-Men. Professor Xavier er telepat og kan lese, påvirke og kontrollere det menneskelige sinn.

Du kjenner ham igjen på rullestolen og den blanke issen. Charles Xavier mistet nemlig alt håret i ung alder, som en bivirkning av de mektige mutantkreftene hans.

Catwoman

Catwoman. (Foto: DC Comics).

Alter ego: Selina Kyle
Skaper: Bill Finger, Bob Kane
Første opptreden: Batman #1, 1940
Født: ?
Forlag: DC Comics

Det er ingen tvil om at Selina Kyle er den heiteste dama i Gotham City, men hun er også en av de farligste.

Catwoman begynte sin karriere som en simpel tyv, men ender opp som en av Batmans medhjelpere. Hun har et bredt utvalg våpen, men er mest kjent for de ulike piskene hun bruker. Wopish!

Supermann

Supermann. (Foto: DC Comics).

Alter ego: Clark Kent
Skaper: Jerry Siegel, Joe Shuster
Første opptreden: Action Comics #1, 1938
Født: ?
Forlag: DC Comics

Kal-El kom til jorda fra planeten Krypton som barn. Han har røntgensyn, kan fly, er raskere enn ei kule og har overmenneskelig styrke. Han er rimelig super, med andre ord.

Grønn kryptonitt er Supermanns eneste akilleshæl. Kommer han i nærheten av det radioaktive materialet mister han kreftene sine, før han blir så dårlig at han kan dø.

The Mask

The Mask. (Foto: Dark Horse Comics).

Alter ego: Stanley Ipkiss med flere
Skaper: Mike Richardson, John Arcudi, Doug Mahnke
Første opptreden: Mayhem, #1, 1989
Født: ?
Forlag: Dark Horse Comics

Det er flere som har båret masken som gir deg magiske krefter sammen med et stort sett med tenner og en grønn hodeskalle. Den mest kjente er nok Stanley Ipkiss, som Jim Carrey portretterte i filmen fra 1994.

Den som har på masken mister alle sine sosiale hemninger, og blir rimelig sprø. Heldigvis kommer galskapen sammen med fordelen av krefter som gjør bæreren uskadelig og som gir deg evner som å lage ting av bare luft.

Flintskallen mot kattedama

Hvem tror du vinner duellen? Vi kan vel med rimelig stor sikkerhet påstå at Supermann garantert er videre, men hvem blir den andre som går videre i Filmpolitiets superheltcup?

Kampen står kanskje sterkest mellom Professor X og Catwoman. X-Men-tilhengere er det mange av og Charles Xavier er en elsket superhelt. Samtidig så er det mange som digger Catwoman fordi hun er såpass rå. The Mask er også utrolig fet, men det kan hende at han blir for sær og smal for noen av de som stemmer.

Uansett hvem som er din favoritt, så må du stemme for å få din superhelt videre!