Filmpolitiet kårer verdens beste superhelt! Nå er det klart at Spider-Man og Captain America er superheltene som gikk videre fra duellene i gruppe D. I gruppespill E utkjempes kampene fortsatt, og nå er det på tide å kjøre i gang duellene i gruppe F.

Denne gangen er det Blade, Iron Man, Rafael og Kick-Ass som skal i ilden, og du bestemmer hvem som kommer videre i Filmpolitiets superheltcup!


Vi begynte med 102 superhelter. Basert på stemmene til Filmpolitiets lesere har vi så seedet deltagerne og trukket ut grupper på fire superhelter.

Hver mandag og fredag i ukene fremover legger vi ut en gruppe der du kan stemme frem dine favoritter. Fra hver gruppe går to superhelter videre til finalespillet.

Blade

Blade. (Foto: Marvel Comics).

Alter ego: Blade
Skaper: Marv Wolfman, Gene Colan
Første opptreden: The Tomb of Dracula #10, 1973
Født: 1929
Forlag: Marvel Comics

Kvasi-vampyren Blade har overmenneskelig styrke, utholdenhet, hurtighet og skjerpede sanser. I motsetning til fullverdige vampyrer har han den fordelen at han ikke brenner opp i sola. (Nei, han glitrer ikke heller!)

Blade er en mester i kampsport og fekting. Han er en dyktig skytter og knivkaster.

Iron Man

Iron Man. (Foto: Marvel Comics).

Alter ego: Anthony Edward “Tony” Stark
Skaper: Stan Lee, Larry Lieber, Don Heck, Jack Kirby
Første opptreden: Tales of Suspense #39, 1963
Født: ?
Forlag: Marvel Comics

Mannen med et hjerte av stål! Tony Stark er den uovervinnelige Iron Man, i tillegg til å være playboy og mangemilliarder, selvfølgelig.

Når han føler for det kjemper Tony Stark for frihet og rettferdighet, nesten som en ridder i en skinnende, veldig moderne rustning.

Rafael

Rafael. (Foto: Mirage).

Alter ego: Raph
Skaper: Kevin Eastman, Peter Laird
Første opptreden: Teenage Mutant Ninja Turtles #1, 1984
Født: Usikkert, han er evig tenåring!
Forlag: Mirage

I en gruppe med tenåringer må det alltid være en rebell, og i denne tenårings-skilpadde-mutant-gjengen er det Raphael som er “bad boy”.

Raphael er en skikkelig slåsskjempe. Han er hendig med sine to sai-kniver, som han bruker til å bekjempe Shredder og andre onde makter.

Kick-Ass

Kick-Ass. (Foto: Icon/Marvel Comics).

Alter ego: Dave Lizewski
Skaper: Mark Millar, John Romita, Jr.
Første opptreden: Kick-Ass, #1, 2008
Født: ?
Forlag: Icon/Marvel Comics

Dave Lizewski var en gjennomsnittlig high school-student. Misfornøyd med sitt kjipe liv, slang han på seg en hjemmesnekra superheltdrakt, bevæpnet seg med et par batonger og gikk ut for å bekjempe kriminalitet.

Det går ikke så bra i starten, men etter hvert får han dreisen på superheltgreia, og lager til og med en My Space-side, der folk som trenger hjelp kan komme i kontakt med “verdens beste superhelt”.

Hvem slår ut hvem?

I denne gruppen er det vanskelig å tippe på hvem som går videre! Iron Man er blitt ekstra populær etter at flere fete filmer de siste åra. Samtidig så er det mange som har et sterkt forhold til Blade, mens noen digger Kick-Ass sin vri på en moderne superhelt.

Også blir det blir spennende å se om Raphael klarer å komme videre der Michelangelo feilet og røk ut.

Uansett hvem som er din favoritt, så må du stemme for å få din superhelt videre!