Filmpolitiet kårer verdens beste superhelt! Nå er det klart at Iron Man og Blade er superheltene som gikk videre fra duellene i gruppe F. I gruppespill G utkjempes kampene fortsatt, og nå er det på tide å kjøre i gang duellene i gruppe H.

Denne gangen er det Super-Langbein, The Crow, Batman og Darkwing Duck som skal i ilden, og du bestemmer hvem som kommer videre i Filmpolitiets superheltcup!

Vi begynte med 102 superhelter. Basert på stemmene til Filmpolitiets lesere har vi så seedet deltagerne og trukket ut grupper på fire superhelter.

Hver mandag og fredag i ukene fremover legger vi ut en gruppe der du kan stemme frem dine favoritter. Fra hver gruppe går to superhelter videre til finalespillet.

Super-Langbein

Super-Langbein. (Foto: Disney).

Alter ego: Langbein
Skaper: Dell Connell, Paul Murry
Første opptreden: The Phantom Blot #2, 1965
Født: ?
Forlag: Disney

Disney-universet sin helt egen Superman. Når Langbein spiser meteor-bestrålte peanøtter fra sin egen hage, blir han til Super-Langbein – Andebys beskytter!

Med superkrefter, supersyn, ultrahørsel, og sist, men ikke minst, lange underbukser og kappe, takler han skurker som Spøkelseskladden, Svarte-Petter og Madam Mim.

The Crow

The Crow. (Foto: Image Comics).

Alter ego: Eric Draven
Skaper: James O’Barr
Første opptreden: Caliber Presents #1, 1989
Født: ?
Forlag: Image Comics

En magisk kråke, som er i stand til å gjenopplive folk som har blitt urettferdig myrdet, vekker Eric Draven til live igjen ett år etter at gitaristen ble brutalt drept. Nå står han opp fra graven for å hevne seg.

Denne gotiske helten har overnaturlig styrke og er immun mot smerte, og The Crow er for alltid dømt til å sørge over sin avdøde forlovede.

Batman

Batman. (Foto: DC Comics).

Alter ego: Bruce Wayne
Skaper: Bill Finger, Bob Kane
Første opptreden: Detective Comics #27, 1939
Født: ?
Forlag: DC Comics

Milliardær, playboy, industriherre og filantrop – Bruce Wayne har ingen superkrefter, han er bare veldig, veldig rik.

Den mørke ridderen har sverget hevn på alle kriminelle fordi han så foreldrene sine bli brutalt myrdet da han var barn. Med ulike dingser og høyteknologiske duppeditter, gjør han Gothams gater trygge.

Darkwing Duck

Darkwing Duck. (Foto: Disney).

Alter ego: Drake Mallard
Skaper: Tad Stones
Første opptreden: Darkwing Duck S01 E01, 1991
Født: ?
Utgiver: Disney

Darkwing Duck startet som en spin-off av Duck Tales, men utviklet seg til å bli så mye mer. Darkwing Duck kan sammenlignes med Batman i det at han ikke har noen superkrefter, men bare er veldig rik.

Darkwing Duck er veldig glad i lilla, og med ordene «La oss bli farlige» oppstår han i en lilla og grå røyksky, og bekjemper skurker med dyr, dyr teknologi.

Hvem slår ut hvem?

Man må vel ikke være hjernekirurg for å tenke seg frem til at Batman lett går videre i denne gruppen, men hvem blir den siste helten som går videre til finalespillet?

Det blir sikkert vanskelig for mange å velge hvem som er kulest av Super-Langbein og Darkwing Duck, mens The Crow nok appellerer til de som liker de mørkere heltene.

Uansett hvem som er din favoritt, så må du stemme for å få din superhelt videre!