Katharine McPhee spiller Karen i Smash. (Foto: NBC UNI).

Er du glad i musikaler, men er av den oppfatning at Glee ikke er noe mer enn en tullete high school-serie? Da kommer du til å like Smash.

Hvis du i tillegg har sansen for Marilyn Monroe, kommer du til å elske det.

Les anmeldelsen av Glee her!

En musikal om Marilyn Monroe

I Smash tar vi turen til Broadway, der manusforfatteren Julia og komponisten Tom, spilt av Debra Messing og Christian Borle, får en idé om å lage en musikal basert på livet til Marilyn Monroe.

Jeg har sett de to første episodene i serien, som kom på norske TV-skjermer 5. juni.

Vi tar en titt på intrigene som utspiller seg bak kulissene på Broadway og serien følger de to jentene som er aktuelle for rollen som tidens største sexsymbol.

Karen (Katharine McPhee) er en talentfull sangerinne, men hun er ny i bransjen og strever for å bevise at hun er god nok. Ivy Lynn (Megan Hilty) har ti år med erfaring fra Broadway, men hun har aldri hatt en stor rolle og er derfor ekstra sugen på jobben som Marilyn.

Store stemmer

Smash er sjarmerende og morsomt. I motsetning til i Glee er mange av låtene originalmusikk skrevet for serien.

Selv elsker jeg musikaler og det er utrolig gøy å se musikalinnslag som du ikke har sett andre fremføre tusen ganger før.

Både American Idol-stjerna Katharine McPhee og Brodway-skuespilleren Megan Hilty er strålende sangere som leverer flotte låter med store stemmer.

Jeg koser meg når de opptrer og tok meg selv i å smile bredt og klappe etter musikalnumrene der jeg satt alene i sofaen.

Les også: Topp 5: Musikalfilmer!

(Omtalen fortsetter under bildet).

Megan Hilty og Katharine McPhee i Smash. (Foto: TV3).
– Lar meg begeistre

Etter å ha sett to episoder av Smash kan jeg ikke påstå at det er spesielt dype figurer vi blir kjent med på TV-skjermen. Jeg savner mer innblikk i hva som foregår i hodene på figurene vi treffer.

Noen av rollefigurene utmerker seg likevel mer positivt enn andre. Jeg likte spesielt godt Raza Jaffrey, som spiller Dev, kjæresten til Karen. Jaffrey er morsom, varm og ekte, jeg tror på at dette er en fyr en jente som Karen kan falle for.

I serien møter vi også en sjarmerende Angelica Huston, som spiller produsenten med ekte kjærlighet for faget. Jack Davenport, kjent som Norrington fra Pirates of the Caribbean-filmene, har som vanlig jobben som drittsekk i rollen som den selvgode regissøren Derek.

Alle rollefigurene har sitt å stri med, men jeg håper vi vil få se en mer interessant karakterutvikling i løpet av serien.

Smash er så god på musikal-punktene at dette kan bli en skikkelig hit om også resten kommer på plass. Så langt lar i alle fall jeg meg begeistre, jeg ble rett og slett glad av å se på Smash!

Smash går på TV3 tirsdager 5. juni, klokken 21.30.