Trololo, Mr. Trololo, Trololol-mannen – kjært barn har mange navn, men 4. juni gikk den russiske sangeren Eduard Khil bort, 77 år gammel. Barytonsangeren ble verdensberømt på grunn av et Youtube-klipp av en opptreden han gjorde på russisk TV i 1974.

Den mildt sagt spesielle opptredenen hans har spredt seg som en farsott på det store internettet, og Filmpolitiet vil nå hedre Trololol-mannen ved å dedikere ukas topplista til Youtube-legenden.

Denne gangen har vi bestemt oss for å utvide topplista fra fem til ti, fordi det nærmest ville vært en umulig oppgave å velge kun fem av de beste Youtube-klippene noensinne.

Dette er kanskje den vanskeligste topplisten Filmpolitiets redaksjon noen gang har laget.

Utgangspunktet vårt var en lang rekke med gode klipp, så har vi diskutert mye og stemt oss frem til topp 10-listen du finner under.

Synes du det er noe som mangler på vår liste? Slå deg løs i kommentarfeltet!

Charlie bit my finger


Det var ikke lett å bestemme hvilket klipp som akkurat skulle komme med på listen. Etter flere runder med stemming ble det uavgjort mellom “Charlie bit my finger”, “Gandalf goes to the World Cup” og “Bed intruder song“.

Det endte opp med en gedigen stein, saks, papir-kamp der “Charlie bit my finger”-klippet stakk av med seieren.

Denne videoen er en real Youtube-klassiker, og det finnes knapt en søtere unge i verden enn lille Charlie som synes fingeren til broren smaker så godt.

Klippet har blitt vist mer enn 459 millioner ganger, og er i skrivende stund dermed Youtubes mest sette brukergenererte video.

Som en ekte Youtube-klassiker har også “Charlie bit my finger” en autotune-versjon som er ganske så artig.

Cupcake dog flashback


Rare dyr har ført til en hel haug med utrolig morsomme klipp på Youtube, og det er få dyr som er så rare som hunden Stains.

Han har en sykelig fetisj etter muffins, som den britiske hundetreneren Victoria Stilwell skal kurere.

Stains ser så rar og sjokkskada ut at originalklippet er morsomt nok i seg selv, men når bildene av Stains skrekkslage tryne klippes sammen med krigsbilder, blir humoren tatt til et helt nytt nivå. Dette er artig!

Dramatic chipmunk

Dette er kanskje Youtubes mest kjente klipp. Hvis du sier “da, da, daaaaaaa” og ser sykt på noen, så vet de fleste hvilket klipp du snakker om.

Det er ikke stort mer å si, annet enn at det er artig å se hvor morsomt og hvor stort inntrykk et fem sekunders langt klipp kan ha på folk.

Trololol-mannen

Vi kan ikke lage en toppliste for å hedre Trololol-mannen uten å ha ham med på lista! Eduard Khils fantastiske sang er selvskreven på lista over de beste Youtube-klippene noensinne.

Som sagt så har opptredenen hans spredt seg som en farsott på det store internettet og det er mange som har laget sine egne versjoner, som for eksempel denne norske videoen av Saruman som troller.

Se den fantastiske trollinga her:

Der Untergang

Der Untergang er en veldig god film fra 2004, som handler om Hitlers siste dager. Den kjente scenen der Hitler sitter nede i bunkeren sin og får beskjed om at Tyskland er i ferd med å tape krigen, er virkelig bra og Bruno Ganz spiller godt som en rasende Hitler.

MEN, det beste med denne scenen er at den har ført til en hel haug med parodier på nettet. Vittige Youtube-brukere har tekstet den tyske dialogen slik at det virker som om Hitler reagerer på alle mulig slags tullete og trivielle ting.

Klippet som visstnok er den første parodien kom i 2006 og heter “Sim Heil: Der untersim”. Klippet, som dessverre er fjernet fra Youtube, er tekstet på spansk som om Hitler er forbanna over mangelen på nye funksjoner i demoen til Microsofts Flight Simulator X.

En annen utrolig morsom parodi er den versjonen der Hitler klikker villmann fordi Xbox Live-kontoen hans er blitt stengt. Dette er utrolig morsomt!

Afro Ninja

Denne videoen ble spredt på nett før Youtube ble lansert i 2005, men har også dratt inn flere millioner visninger på Youtube siden den gang.

Mennesker er skapt slik at vi elsker å se folk slå seg og drite seg ut. “Afro ninja” gir oss begge deler på kort tid.

Det er så utrolig gøy å se folk drite seg ut!

Keyboard cat


Katten Fatso var en fantastisk katt. Han er en av de største dyrestjernene på nettet, alt takket være en video eieren hans filmet på 80-tallet, der det ser ut som Fatso jammer på piano.

Videoen ble lastet opp på Youtube i 2007, og i 2009 begynte det å ta av for Fatso da en Youtube-bruker klippet pianokatta inn etter et klipp av en fyr i rullestol som ramler ned en rulletrapp. (Det ser så vondt ut!)

Etter dette begynte folk å bruke “Keyboard cat” som en gag når folk dummet seg ut eller feiler totalt. Fatso har deretter blitt til et gigantisk meme på nett.

Where the hell is Matt?

La oss ta turen til det emosjonelle hjørnet av Youtube der alle er glade i hverandre og verdensfred er like rundt hjørnet.

Det er iallfall den følelsen man får av å se videoene til Matt Harding. I 2005 lastet han opp en video der han danser en tullete liten dans rundt omkring på forskjellige steder i verden.

Videoen begynte å spre seg og dette førte til at tyggegummimerket StrideGum ville sponse ham for å reise rundt i verden og lage flere videoer. Opp gjennom årene har danset i land over hele verden, inkludert Norge.

Den tredje videoen ble lastet opp i 2008 og er absolutt den beste av Matts danseeventyr. I filmen, som i skrivende stund er sett omtrent 42,8 millioner ganger, får han lokalbefolkningen på stedene han er med seg i dansen.

Sammen med den nydelige låta “Praan” blir dette så magisk at selv en stein ikke kan unngå å bli rørt.

Star Wars Kid

Dette er et av verdens aller første store videofenomen på nett. I 2002 spilte den kanadiske tenåringen Ghyslain Razaa inn en video i filmstudioet på skolen sin, der han lever ut sin drøm som jedimester.

Utstyrt med en golfballplukker hopper han rundt som om han slåss med en tobladet lyssabel, og det er vel ikke til å stikke under en stol at han ser rimelig tullete ut.

Dessverre for Razaa var det noen gutter på skolen som fant filmen og lastet den opp til fildelingsnettverkverket Kazaa. Dermed var sirkuset i gang. “Star Wars Kid” spredte seg som ild i tørt gress og folk begynte å redigere videoen og legge til lyssabeleffekter også videre, som for eksempel denne videoen.

Ifølge et estimat The Viral Company gjorde i 2006, hadde videoen da blitt sett over 900 millioner ganger.

Dessverre skal Ghyslain Razaa ha fått psykologiske problemer etter berømmelsen som fulgte med klippet, og familien hans endte opp med å saksøke skolekameratene.

Double rainbow

Dette er klippet som får deg til å le og le, uansett hvor mange ganger du ser det og som får folk til å utbryte “what does it mean”, med stor innlevelse hver gang de ser en stor regnbue.

I dette legendariske klippet ser hører vi Youtube-brukeren Hungrybear9562 rope ut glede og ærefrykt over den svære, doble regnbuen han filmer.

Om fyren er religiøs, eller rett og slett fjern som et uvær er usikkert, men han er ihvertfall nesten på gråten når han lurer på hva den fantastiske doble regnbuen betyr.

Det var Jimmy Kimmel som fikk fart på spredningen av videoen da han tvitret om det morsomme Youtube-klippet. I skrivende stund har klippet blitt vist 34 millioner ganger.

Det hele ble enda mer hysterisk da musikkgruppa The Gregory Brothers autotunet klippet og lagde “Double Rainbow Song”.

Se begge videoene her!

Er du uenig i Filmpolitiets liste? Legg igjen dine favoritter i kommentarfeltet!