Ivar Nikolai Fallet i en episode av Filmjunkiene. (Foto: Filmjunkiene)
Filmjunkiene blander ofte fiksjon og fakta, og bruker mange virkemidler for å gjøre anmeldelsene litt uforutsigbare. Her ser Ivar filmen «Yor, the Hunter from the Future» i episode 31. (Foto: Filmjunkiene)

– Det er en serie hvor vi i hovedsak har fokus på B-film, exploitation og undergrunnsfilm – filmer som ikke får mye oppmerksomhet, forteller Ivar Nikolai Fallet til Filmpolitiet.

Sammen med Aleksander U. Serigstad står de bak nettserien Filmjunkiene, hvor de anmelder filmene andre kaster i søpla. Ideen til serien kom da Aleksander oppdaget at det også går an å lage god kvalitetsunderholdning på YouTube.

– Det kom til et punkt der jeg så mer på YouTube enn på TV, og da vi ikke fant noen norske representanter fikk vi lyst til å lage en web-serie der vi anmeldte filmer vi er interesserte i, forteller han.

– En B-film har ofte lave budsjetter, mye lavere enn en typisk Hollywood-film, forklarer de to. – Selve begrepet startet vel med at det var filmene som ble laget på halve budsjettet i studioene på natta, når A-filmene ikke brukte lokalene.

– De er ofte laget på et lavt budsjett, og det er fascinerende å se hva folk får til med lite penger. Det resulterer ofte i «cheesy» skuespillere og effekter. «Cheesy» er forøvrig et ord som beskriver godt det vi driver med, fortsetter Ivar. – Noe som kanskje var kult en gang i tida, men som ikke helt har tålt tidens tann, skyter Aleksander inn.

(hør hele radiointervjuet her)

[audio:https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2012/07/Filmjunkiene-Filmpolitiet.mp3|titles=Filmjunkiene i Filmpolitiet]

Trass i beskjedne seertall, serien har vakt internasjonal oppmerksomhet. Filmklipperen Bob Murawski (vant Oscar for Hurt Locker) driver et selskap som spesialiserer seg på å gi ut gamle grindhouse-filmer, et selskap han inntil nylig drev med sønnen til Sylvester Stallone.

– Han så vår episode om An American Hippie in Israel, og ville bruke den som et hemmelig påskeegg i Blu-ray-utgaven av filmen. Vi hoppa i taket nesten, da vi så den eposten.

Filminteressen har også ført til et dokumentarprosjekt om en av norsk films mest obskure rebeller: Bredo Greve.

Tre år er gått siden den første episoden ble lagt ut, og denne sommeren runder duoen 40 episoder.

Vi har fått oss nytt studio i en garasje – så det blir garantert flere episoder utover høsten, forteller de to ekspertene på dårlig film.

Sjekk Filmjunkiene sin YouTube-kanal her. Hva syns du om serien? Legg inn dine meninger i kommentarfeltet, som du finner under siste episode.

Forresten, her er lenka til første episode av parodiserien Italian Spiderman.