Trond Arne Aas går av som konsernsjef for Funcom. (Foto: Knut Falch / SCANPIX).
I dag melder finansnettstedet E24.no at konsernsjefen for Funcom, Trond Arne Aas, går inn i ny stilling.

Ole Schreiner, som inntil nylig var konserndirektør for driften i spillselskapet, tar nå over styringa med umiddelbar virkning.

Dette skjer dagen før det som kanskje er den viktigste spill-lanseringen for Funcoms noensinne, nemlig lanseringen av det massive nettrollespillet The Secret World.

– Jeg har hatt et ønske om å ikke sitte som konsernsjef med masse ansvar, sier Aas til E24.

Tidspunktet for sjefsskiftet er mildt sagt overraskende. Trond Arne Aas sier likevel at han ikke synes byttet er noe verre nå enn om det kom senere.

– Timingen for et sjefsbytte er aldri bra. Dette diskuterte vi. Jeg mener at timingen er riktig. Om 3-6 uker vet vi hvordan det har gått med lanseringen. Markedskampanjen er lagt. Tidlig tilgang har gått bra, sier Aas til E24.

Ingen betydning for The Secret World

The Secret World er en svært viktig spill for Funcom. Utfallet av lanseringen vil være definerende for spillselskapets fremtid.

Les også: 2012 blir et viktig år for Funcom

Det er derfor nå naturlig å spekulere i hva tidspunktet for sjefsbyttet vil bety for lanseringen av The Secret World.

Aas er imidlertid ikke bekymret for hvordan den overraskende avgangen vil bli tolket av andre.

– Det er ingen internt hos oss som oppfatter dette som noe veldig dramatisk. Nå er spillet ute. Vi har en lanseringskampanje planlagt. Da er det levert. Da fortsetter jeg i en litt friere rolle, sier Aas til E24.

Aas går nå over i en rolle som strategidirektør, og som strategirådgiver for styret i Funcom.

Vil heller leke med Lego

Hvis Trond Arne Aas sin avgang er så udramatisk som det blir fremstilt, kan det virke som om Aas rett og slett heller ville leke med Lego, enn å være sjef.

Forrige uke ble det klart at Funcom skal lage et nytt univers for Lego-fans å boltre seg i.

– Muligheten til å jobbe med en verdensberømt merkevare som Lego, og å lage et spill for Legos brukere, er utrolig spennende for oss som utviklere og Funcom som selskap, uttalte Aas da.

Ifølge børsmeldingen Funcom har sendt ut er det nettopp dette Aas nå skal jobbe med i tiden fremover. Han skal jobbe aktivt med utviklingen av MMO-Lego-spillet.

Hva synes du om tidspunktet for sjefsbyttet? Si din mening i kommentarfeltet!