Kristofer Hivju skal spille i Game of Thrones. (Foto: NRK).
Tidligere i år ble det klart at den norske skuespilleren Kristofer Hivju hadde vært på audition til en rolle i HBO-serien Game of Thrones.

Hivju kunne ikke da si så mye om rollen, men fortalte at han var videre til neste audiotionrunde.

Under Game of Thrones-panelet på Comic-Con-messa i San Diego, ble rollelisten for tredje sesong av serien avslørt.

Dermed er det endelig klart at Kristofer Hivju har fått rollen som Tormund Giantsbane.

Jeg kan foreløpig ikke si noe om det, jeg må ta en prat med agenten min først, sier Hivju når Filmpolitiet ringer for å gratulere skuespilleren.

Passer perfekt til rollen

Nå blir det spennende å se hvordan det går når Hivju skal jobbe med serieskaperne David Benioff, D.B. Weiss og ikke minst forfatteren George R. R. Martin.

Vi i Filmpolitiets redaksjon er nok ikke de eneste som er begeistret for at Hivju har kapret rollen, for den skjeggete skuespilleren passer perfekt i rollen som Tormund Giantsbane!

Giantsbane er en svær mann med stort skjegg (som riktignok er hvitt i boka), som kommer fra den andre siden av den store isveggen som skiller De syv kongerikene i Westeros fra det kalde isødet i nord.

Han er en tøff og hardbarka mann, som ikke heter Giantsbane uten grunn.

Hivju har hatt noen roller i Hollywood allerede. I 2011 spilte han i The Thing og til neste år kommer den Will Smith-produserte filmen After Earth der Hivju har en rolle.

Det blir interessant å se hva som skjer fremover med Hivjus karriere i Hollywood. Kanskje Game of Thrones kan gjøre for Hivju det True Blood har gjort for svensken Alexander Skarsgård.

Les anmeldelsen av Game of Thrones! Sesong 1|Sesong 2

HBO har laget en presentasjon av noen av de nye skuespillerne i serien. Se videoen her:

Blir Hivju bra som Giantsbane? Si din mening i kommentarfeltet!