Etter at første halvdel av 2012 ga oss storfilmer som Mission: Impossible – Ghost Protocol, The Avengers, Prometheus, The Amazing Spider-Man og The Dark Knight Rises, kan man sette spørsmålstegn ved hvorvidt høsten kan by på like mange godbiter på kino.

Men det ser faktisk ikke så mørkt ut. Storfilmene står i kø! Dette er filmene jeg tror kan bli blant høstens best besøkte.

(Hvilke filmer gleder du deg mest til? Kommentér under denne artikkelen!)

Kon-tiki (24. august)

Regissørene Joachim Roenning og Espen Sandberg beviste at de er i stand til å lage god film av norske historiske personer og begivenheter med Max Manus. Når de nå forteller historien om Thor Heyerdahls Kon-tiki-ekspedisjon, er det grunn til å tro at vi får visualisert den spennende reisen bedre enn noen gang før.

Da har jeg selvsagt ikke glemt at den originale ekspedisjonen ble foreviget i den Oscar-vinnende dokumentarfilmen Kon-tiki fra 1950, men med moderne filmeffekter og fortellerteknikker, håper jeg å få en enda mer direkte opplevelse av hvordan det må ha vært å befinne seg på en balsaflåte over Stillehavet i 1947. Jeg har trua!

SE DOKUMENTAREN Kon-tiki (1950) HER!

LES OGSÅ: Anmeldelsen av Max Manus!

(Artikkelen fortsetter under traileren)

Modig (31. august)

Enhver film fra Pixar er verdt å se opp for. Nå skal det sies at Modig ikke har blitt en like stor suksess i USA som tidligere bedrifter fra disse animasjonsekspertene, men den har selvsagt håvet inn store penger.

Det er en historie om ei prinsesse på det skotske høylandet, som må bruke sitt mot og sine ferdigheter med pil og bue for å omgjøre en fryktelig forbannelse. Dette blir høyst sannsynligvis en av høstens store filmer for småbarnsfamilier.

LES OGSÅ: Anmeldelsen av Pixars Biler 2!

(Artikkelen fortsetter under traileren)

The Bourne Legacy (7. september)

En Bourne-film uten Jason Bourne/Matt Damon? Hvordan er det mulig? Men det er det. Jeremy Renner er den nye agenthelten i denne filmen, som videreutvikler handlingen fra de tre første Bourne-filmene, som ble skrevet av manusforfatter Tony Gilroy.

Denne gangen er han også regissør, noe vi vet han er kapabel til. Gilroy har nemlig regissert to filmer fra før, Michael Clayton og Duplicity.

Det blir spennende å se om Jeremy Renner kan øke sin heltestatus ytterligere etter Mission: Impossible – Ghost Protocol og The Avengers. Det kan være fordelaktig for Tommy Wirkolas film Hansel and Gretel: Witch Hunters, som kommer neste år, med Renner i en av hovedrollene.

LES OGSÅ: Anmeldelsen av Jason Bournes ultimatum!

(Artikkelen fortsetter under traileren)

Tina & Bettina – The Movie (7. september)

Videobloggen til Tina & Bettina var veldig morsomme i Torsdag kveld fra Nydalen på TV2.

Jeg synes det i utgangspunktet er en super idé å videreutvikle Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesens figurer til en hel film. Men overgangen fra korte tv-sketsjer til spillefilmformatet kan være en utfordring.

Holder humoren i omkring 90 minutter? Greier filmen å ta dagens ungdomskultur på kornet? Jeg fininnstiller 16-åringen i meg til det som forhåpentligvis blir en av høstens store komedier.

LES OGSÅ: Anmeldelsen av Arme riddere!

(Artikkelen fortsetter under traileren)

Flukt (28. september)

Det dreier seg om action i norske fjell i tiden rundt Svartedauen. Regissør Roar Uthaug har prestert godt med fjellaction tidligere, i Fritt vilt, og bruker nok en gang Ingrid Bolsø Berdal i en viktig, men ganske annerledes rolle.

Det jeg har sett og hørt om Flukt til nå, bringer visse assosiasjoner til Nils Gaups Veiviseren, og dersom den sammenligningen viser seg å holde, kan Flukt komme til å bli et spennende drama i storslåtte omgivelser.

LES OGSÅ: Slik lages en norsk actionfilm!

(Artikkelen fortsetter under traileren)

Taken 2 (5. oktober)

Liam Neeson slo guddommelig hardt fra seg i den første Taken-filmen, så det stilles naturlig nok forventninger til oppfølgeren.

Broren til skurken Bryan Mills knerta i eneren er nå ute etter hevn, og benytter sjansen til å prøve seg når Mills drar på ferietur med familien til Istanbul.

Regissøren er mannen med det lite subtile navnet Olivier Megaton, som beviste med Transporter 3 og Colombiana at han virkelig kan levere varene på actionfronten.

LES OGSÅ: Anmeldelsen av Taken!

(Artikkelen fortsetter under traileren)

James Bond: Skyfall (26. oktober)

Skyfall ble forsinket på grunn av pengeproblemer hos MGM, men jeg tror ikke vi hadde vondt av en liten Bond-pause. Daniel Craig gjorde en morsom opptreden sammen med dronning Elizabeth under OL-åpningen, noe som sikkert skjerper appetitten til den nye filmen.

Det eneste handlingsreferatet jeg har lest, sier at Bonds lojalitet til M blir satt på prøve når hun blir innhentet av sin fortid. Kan det være i form av Javier Bardem, som spiller skurken Silva?

Det uventede valget av Sam Mendes som regissør, skjerper appetitten min ytterligere.

LES OGSÅ: Anmeldelsen av Quantum of Solace!

(Artikkelen fortsetter under traileren)

Reisen til julestjernen (9. november)

Mange nordmenn har et sterkt forhold til regissør Ola Solums Reisen til julestjernen fra 1976, blant annet etter årlige visninger julaften på NRK1.

Det har ikke jeg. Jeg har faktisk aldri sett filmen i sin helhet. Derfor stiller jeg med et relativt åpent sinn når veteranregissør Nils Gaup presenterer sin nyinnspilling.

Snakker vi her om vinterens store norske kinosuksess, eller vil publikum holde seg til 70-talls-versjonen?

LES OGSÅ: Anmeldelsen av Blåfjell 2 – Jakten på det magiske horn!

(Artikkelen fortsetter under traileren)

The Twilight Saga: Breaking Dawn Part II (16. November)

Ja, den må vel nevnes. Twilight-serien har vært for populær til å ignoreres.

Nå kan det tenkes at fansen vil se den siste filmen med en viss bismak, vel vitende om at filmparet Bella (Kristen Stewart) og Edward (Robert Pattinson) har problemer i det virkelige liv.

Men det er grunn til å tro at det ikke vil stoppe dem fra å innta kinosalene for å se det avsluttende kapittelet i denne sagaen.

LES OGSÅ: Anmeldelsen av The Twilight Saga: Breaking Dawn Part I!

(Artikkelen fortsetter under traileren)

Hobbiten: En uventet reise (12. desember)

Dette er ÅRETS begivenhet for en hel del kinogjengere. Regissør Peter Jacksons retur til Midgard er som en våt drøm for alle de som trykket Ringenes Herre-trilogien til sitt bryst.

Nå er det altså snart klart for den første av tre filmer basert på J.R.R. Tolkiens Hobbiten, og alt som er vist frem av bakomklipp og trailere tyder på at Jackson fortsetter der han slapp, med eventyrlig historiefortelling på en enorm skala.

Jeg tror dette er verdt å vente på!

LES OGSÅ: Anmeldelsen av The Lord Of The Rings: The Motion Picture Trilogy – Extended Editions!

(Artikkelen fortsetter under traileren)

Selvsagt kunne jeg nevnt enda flere filmer. De som er omtalt her, behøver ikke nødvendigvis å være de jeg tror er best, men de jeg tror vil ha størst publikumsinteresse.

Ved nyttår vet vi hvilke som innfrir, hvilke som skuffer og hvilke som overrasker. God filmhøst!

(Hvilke filmer gleder du deg mest til? Kommentér under denne artikkelen!)