Ted - filmplakat. (Foto: Universal Pictures)
Ted (til høyre) spiller mot Mark Wahlberg i filmen. (Foto: Universal Pictures)

Han er ikke som andre kosebamser. Han drikker, røyker, banner, ligger rundt – og ja, han lever. Ted er hovedfiguren i komikongen Seth MacFarlanes (Family Guy og American Dad siste påfunn.

– Ingen har gjort dette i en komedie før, forteller MacFarlane i et promointervju. Universial Pictures hoppet på prosjektet etter at filmer som The Hangover tjente store penger på kino, selv med en en av de høyeste aldersgrensene i USA («Restricted» tilsvarer norsk 18-årsgrense).

Dette er uvanlig siden Hollywood-sjefer heller vil fjerne referanser til vold og sex, i stedet for å få en film med 18-årsgrense. De tjener nemlig ikke penger.

ANMELDELSE: The Hangover 2 – «How can the same shit happen twice?»

Ted føyer seg inn i rekken av filmer som motbeviser dette, og forsterker en ny trend i den amerikanske filmbransjen.

Etter litt over en måned på kino i USA har den tjent inn over én milliard norske kroner (200 millioner dollar) og ligger allerede på femteplass over tidenes mest innbringende voksenkomedier.

Det gjør den til en av de mest suksessrike voksenkomediene noen sinne, selv før filmen har kommet ut på det globale kinomarkedet.

På fjerdeplass ligger Wedding Crashers med 209 millioner dollar. The Hangover-filmene har inntatt de to neste plasseringene, før det hele toppes av Beverly Hills Cop fra 1984 med hele  234,5 millioner dollar. Ted kan med andre ord raskt ta over førsteplassen, filmen slippes i ytterligere 35 land i løpet av august.

– Vel, jeg mener komistilen til Hollywood akkurat nå er veldig realistisk – sånn veldig ekte, ekte, ekte. På 80-tallet var det filmer som Ghostbusters, Tilbake til fremtiden og komedier med noe ekstra. Det ser du ikke i dag, spesielt ikke i komedier for voksne, fortsetter MacFarlane i promointervjuet.

Oppdatert: 7. august rundt lunsjtider
Birger virker iallfall veldig begeistret:

«Ted» har norsk premiere den 10. august, legg inn dine meninger om filmen i kommentarfeltet under traileren.

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.