I sin andre kvartalsrapport for 2012 melder det norske spillselskapet Funcom resultat etter skatt på minus 49,2 millioner dollar (tilsvarende omkring 286 millioner norske kroner).

På børsen ble aksjen sendt rett ned til en ny bunnrekord for selskapet. Med en pris på 2,50 kroner (per 10:30 norsk tid) er hele selskapet verdsatt til i underkant av 173 millioner kroner. I april var selskapets aksjer omsatt for nesten ti ganger så mye; 23,90 kroner.

Etter skuffende salg av den store satsingen The Secret World varslet selskapet at de ville foreta nedskjæringer. Og i forrige uke ble det klart at halvparten av de ansatte blir permittert i et forsøk på å sikre likviditet i selskapet.

LES: Funcom skuffa over salget til The Secret World

Nettstedet Hegnar Online forteller at det er store nedskrivinger på nettopp The Secret World som tynger regnskapet.

Funcom holder frem med at de eksisterende spillerne er fornøyde, og at tilbakemeldingene er bedre enn vanlig for tilsvarende spill. Fortsetter disse spillerne å betale den månedlige avgiften, vil det være en viktig brikke på veien ut av uføret for den norske spillutvikleren.

– Selskapet vil jobbe aktivt med å bruke alle tilgjengelige verktøy for å øke spillertilfanget, fortsetter kvartalsrapporten.

Akkurat dette vil være ekstremt viktig for å løfte selskapet, ettersom inntektene fra The Secret World ikke gjør seg gjeldende på regnskapet før i tredje kvartal. Spillet ble sluppet på markedet i slutten av juni i år, og betydelige utgifter i forbindelse med lansering og markedsføring har påvirket inntjeningen i andre kvartal.

Er LEGO redninga?

Tidligere i år ble det også klart at Funcom skal lage et MMO-spill basert på den populære leken LEGO. Med et slikt kjent merkevarenavn kan dette være en trygg inntektskilde for selskapet, når det er ferdig. Prosessen med å utvikle et slikt spill er så vidt kommet i gang.

–  Selskapet har etablert et sterkt team for å bygge LEGO-spillet og jobber mot en første milepæl senere denne høsten, står det i kvartalsrapporten.

Den gir likevel ingen indikasjoner på når dette spillet vil bli lansert.

ANMELDELSE: The Secret World – en mørk, dyster og flott verden

Hva tror du Funcom må gjøre for å snu skuta? Legg inn dine meninger i kommentarfeltet.