Advarsel: Denne saken omhandler ekstremt dårlige filmer med ekstremt dårlig humor og ekstremt dårlig smak. Hverken filmene eller denne saken bør leses eller sees av noen. Du er herved advart.


– Business sucks, slår Lloyd Kaufmann fast.

Han er en av de legendariske filmprodusentene og regissørene som har masseprodusert trashfilmer for kultselskapet Troma Productions. De siste årene har selskapet sluttet å produsere filmer, sviktende salg og piratkopiering er noen av årsakene Kaufmann peker på.

For å få filmene ut til folket, og da samtidig håpe på at noen velger å kjøpe det de ser, har selskapet begynt å legge ut sin rikholdige filmkatalog på Youtube.

Vi i Filmpolitiet er glade i alle typer film, og under finner du noen av våre favoritter fra det legendariske filmselskapet. Der har vi også pekt ut de vi mener er «beste øyeblikk» i hver film, og du kan også legge inn dine favorittøyeblikk i kommentarfeltet helt nederst.

INTERVJU: Hør og les Filmpolitiets prat med trashfilmentusiastene i den norske YouYube-kanalen «Filmjunkiene»

Er det en Troma-film du vil fortelle om, som ikke er i denne lista, sjekk Youtube-kanalen her

Cannibal! The Musical (1993)

Alle har en mørk fortid. Før South Park gjorde Trey Parker og Matt Stone til superkjendiser lagde de denne splattermusikalen med et budsjett på 125 000 dollar.

Troma plukket opp filmen tre år senere, men distribuerte den ikke i stor skala. Da den rølpete animerte serien kom på skjermene i 1997 var denne filmperlen nesten glemt allerede.

Basert på en sann historie – det vil si løst basert – om en gruppe nybyggere på vei vest i det unge Amerika anno 1800-tallet. De blir fanget i ugjestmilde fjelltrakter og må spise hverandre for å overleve. Saken skapte mediehysteri i samtiden, og er en populær fortelling om hvordan menneskets råskap kan spise (bokstavelig talt) opp det siviliserte samfunnet.

Denne filmen driter lang vei i å være både historisk og politisk korrekt, og krydrer denne sterke fortellinga med tullete sang- og dansenummer.

Beste øyeblikk: 45:20: Hovedpersonen Alfred Packer (spilt av Matt Stone) og hans gjeng møter sine erkefiender i pelsjegerne. En fabelaktig dansesekvens med en sang du kommer til å huske lenge.

Poultrygeist: Night of the Chicken Dead (2006)

Ja, dette er en parodifilm. En skikkelig ræva parodifilm. Og derfor er den også morsom å se på. Lloyd Kaufman selv står for regien på det som kanskje er årtusenets dårligste filmidé.

Erstatt spøkelsene i Steven Speilbergs spenningsklassiker fra 1982 med … høner. Og gjør det til en musikal. Filmen følger en gruppe mennesker fanget inne i en fastfoodresturant som er bygd på en gammel indiansk kirkegård.

KINOSOMMEREN 1982: Poltergeist – filmen som fant opp TV-fobi

Beste øyeblikk: 59:30: Episk oppkastscene hvor alle i fastfoodrestauranten er blitt dårlige av maten. Ikke for svake sjeler!

A Nymphoid Barbarian in Dinosaur Hell (1990)

Produsentene bak denne filmen tenkte nok følgende: «Hva skal til får lage en skikkelig fet film? Jo: Dinosaurer og kåte damer.». Nei, helt seriøst. Jeg tror det var akkurat det de tenkte da de lagde denne drittfilmen (1.9 av 10 mulige poeng på IMDB.com).

Filmen stjeler hemningsløst fra dinosaurfilmer fra 60- og 70-tallet. Alt Troma-selskapet har gjort er å spille inn noen scener med sine skuespillere, der de ser ut som om de er skremt av en stor dinosaur. Resten av filmmagien ble gjort i klipperommet, en velkjent tradisjon i B-film-miljøet.

Hva er fortellinga lurer du kanskje på? I en postapokalyptisk verden må en blond og veldreid ung kvinne slåss mot hulemenn, dinosaurer og andre forhistoriske dyr. Enkelt og greit.

Beste øyeblikk: 35:30: Heltinnen er fanget av hulemenn, og vips dukker det opp flere monstre som begynner å slåss med hverandre – alt mens folkene bare står og ser på. For noen skuespillere!

They Call Me Macho Woman (1989)

Denne filmen måtte med på lista av en eneste grunn. Slagordet er: «Born to shop, she learned to kill».

Fra filmens beskrivelse: «En gang var hun en søt arbeiderjente fra byen. Susan blir presset til sine grenser og forvandles til en grusom kvinnelig kriger. Hun rømmer fra fangenskap og tørster etter hevn. Bevæpnet med stål og et primitivt overlevelsesinstinkt, slår hun ned all motstand.»

Beste øyeblikk: 1:02:00: Macho Woman gjør seg klar til sin siste kamp. Og for en KAMP! Hun slakter ned mannfolk for fote.

Har du noen Troma-favoritt? Sleng inn din mening i kommentarfeltet.