Etter en laber lansering av The Secret World, gikk den norske spillutvikleren Funcom drastisk til verk og fortalte at de ville permittere halvparten av sine ansatte. Selskapet er Norges eneste internasjonale spillstudio, med kontorer i Canada og Kina, i tillegg til Oslo.

I går kveld la sjefsdesigner Martin Bruusgaard ut flere beskjeder på Twitter om at han ikke lenger er en del av selskapet og har fått seg ny jobb i IT-bransjen.

Oslo-kontoret ikke hardest rammet

Bruusgaard skrev også at han mente Oslo-kontoret ble hardest rammet av kuttene. Til NRK påpeker kommunikasjonsdirektør Erling Ellingsen at dette ikke er riktig.

– Det stemmer ikke at Oslo ble hardest rammet. Kuttene var større på flere av de andre kontorene, forteller han i en tekstmelding til NRK, og legger til at det er mindre enn halvparten som har blitt permittert.

LES: Bekrefter kutt hos Funcom

Ellingsen forteller også at anslaget om at halvparten av de ansatte er rammet gjelder alle bedriftens kontorer. Han bekrefter i en tekstmelding til NRK at det hovedsakelig har endt med oppsigelser ved de utenlandske kontorene, mens ved Oslo-kontoret har altså flere ansatte blitt permittert.

Da nyheten om kuttene først sprakk, fastholdt han at nedbemanningen i all hovedsak dreide seg om permitteringer, også ved kontorene i Canada og Kina. Samtidig påpeker han at da nyheten om kuttene først kom i august var ikke kostnadsprosessen ferdig gjennomført.

LES: Knallrøde tall for Funcom

Etter presentasjonen av kvartalsrapporten i slutten av august fortalte Funcom-sjef Ole Schreiner til nettstedet E24.no at selskapet nå vil satse på å utvikle mindre kostnadstunge spill.

– Den nye modellen vil være å redusere utviklingstiden. Spill som League of Legends og World of Tanks er spill av tilsvarende omfang.

Funcom har også gått ut med at de fortsetter arbeidet med oppdateringer til sine spill med kun mindre forsinkelser.

Spiller du fortsatt The Secret World? Legg inn dine erfaringer i kommentarfeltet.

ANMELDELSE: The Secret World – utfordrende og engasjerende