Infografikk om «League of Legends». (Foto: Riot Games / leagueoflegends.com)
Klikk for å se infografikk om «League of Legends». (Foto: Riot Games / leagueoflegends.com)

I en bloggpost på spillets egne nettsider forteller utviklerne i Riot Games at hele 32 millioner spillere var innom det populære onlinespillet sist måned.

Disse spillerne bruker i snitt over en time hver, hver eneste dag – til sammen står de aktive brukerne for over en milliard timer med spilling hver måned.

Omkring 12 millioner logger seg inn hver dag for å spille, noe som tilsvarer hele den aktive brukermassen til onlinespillet World of Warcraft

ANMELDELSE: World of Warcraft: Mists of Pandaria – bringer gløden tilbake!

De utrolige tallene understreker hvor viktig det er for en spillutvikler å tenke på konkurranseaspektet og esport for å holde på brukere over lang tid. League of Legends kom ut allerede i 2009, men har lenge vært en av de viktigste esportspillene.

Høy popularitet i land som Sør-Korea og spesielt Kina – verdens største spillmarked – bidrar til de høye tallene.

2012 har vært et år med kraftig vekst for utvikleren Riot Games, da de rapporterte om tall i november i fjor var antallet månedlige spillere på omkring 11 millioner.

Tilskuervennlig

Inspirert av et spesialbygd kart til Blizzard-spillet Warcraft 3, ble League of Legends utviklet med fokus på arenakamper mellom spillere.

Forskjellige spillbare figurer har unike egenskaper. Spillere eller lag kjemper på avgrensede kart om poeng og kontrollen over sentrale punkter.

Spillet viser handlingen i fugleperspektiv, dermed er det også oversiktlig for tilskuere – noe som også har gitt rom til en hel skokk av profesjonelle kommentatorer.

Ser du på enten League of  Legends– eller Starcraft 2-kamper? Hvor ofte ser du på esport? Sleng inn dine kommentar under videoen.

Denne videoen er en oppsummering fra nettstedet IGN.com med de fem beste kampene fra en uke i IPL-ligaen i sommer. For hele kamper og flere videoer anbefaler jeg nettstedet lolcasting.com.