Etter et internasjonalt gjennombrudd som Gollum i Peter Jacksons Ringenes Herre-filmer jobbet med flere filmprosjekter om dyr, blant annet var han skuespilleren bak bevegelsene til King Kong i filmen med samme navn fra 2005, og Caesar i Rise of the Planet of the Apes (2011).

I desember er Serkis igjen aktuell i rollen som Gollum i Hobbiten: En uventet reise.

Nå er det også klart at regidebuten til «Gollum» blir filmatiseringen av boka Animal Farm. George Orwells nå klassiske bok ble skrevet som politisk satire og kritiserte åpenlyst den russiske revolusjonen. Det politiske aspektet ved fortellingen vil ikke være et fokus for den nye filmen, ikke ulikt TV-filmen fra 1999.

Ikke en politisk film

– Vi kommer ikke til å gå tungt inn i den politiske i handlingen. Innfallsvinkelen vår vil bli helt annerledes og mer basert på følelsene i handlingen. Dette vil bli på en helt annen måte enn hvordan historien til vanlig fortelles, sier han til The Hollywood Reporter ifølge NTB.

Arbeidet med filmen er nå helt i startgropa, og design på både omgivelser og figurer er under utvikling. Det er trygt å anta at Serkis vil bruke motion-capture-teknologi i filmen, noe han har blitt kjent for gjennom rollen som Gollum.