Sinte reaksjoner fra knallharde tilhengere av skrekk-/action-/komedie-filmene Evil Dead lot ikke vente på seg da det ble klart at en ny film ikke ville fortsette historien fra den opprinnelige trilogien.

Etter å ha opparbeidet seg kultstatus i Hollywood med figuren Ash, var det mange som håpet at Bruce Campbell og figuren Ash skulle gjøre et comeback i filmserien som første plasserte han på stjernekartet. Det er ikke tilfellet, en ny Ash vil innta hovedrollen i filmen.

TOPP 10: Tidsreiser – Evil Dead 3: Army of Darkness er en tidsreiseklassiker

– Vi aner ikke hvordan unge folk snakker

Under tegneseriemessa New York Comic Con i forrige uke måtte den nå 54 år gamle stjerna berolige tilhørere som også fikk se det første bildet fra produksjonen av nyinnspillingen av første film – Evil Dead (kommer på kino i 2013).

Over seks år har gått siden produsent Sam Raimi annonserte at han ville lage filmen. Manusforfatter Diablo Cody, tidligere kjent for Juno og Young Adult, fikk i sommer jobben med å revidere manuset.

Men hennes manglende erfaring innen skrekkfilm gjorde mange skeptiske.

– Vi middelaldrende menn vet ikke hvordan unge folk snakker, svarte Campbell da publikum spurte om Codys innflytelse på prosjektet. Etter en lang pause smalt han til: – Også har hun vunnet en jævla Oscar-pris da.

– Denne [nye] filmen vil være som å ta på en behagelig sko. Den er kanskje litt trang, men du vil si at den føles som en «Evil Dead»-sko. Men så sier du, ‘JEG FÅR DEN IKKE AV!’ skrek Campbell fra scenen i New York.

Noe han fortsatte med i et par minutter til filmens regissør Fede Alvarez brøt inn: – Det er mange ting som ikke var i originalen som tilhengere vil like, men det er mange hint til originalfilmen og mange små detaljer kun ekstremfans vil få med seg.

(artikkelen fortsetter under det første bildet fra innspillingen av nye «Evil Dead»)

Første bilde fra «Evil Dead». (Foto: Entertainment Weekly)
Første bilde fra «Evil Dead». (Foto: Entertainment Weekly)

ANMELDELSE: Abraham Lincon: Vampire Hunter – vill vampyraction med USAs 16. president!

Publikum kritisk til polert stil

En røff og amatørlignende stil bidro til at de første filmene ikke lignet andre skrekkfilmer. Bildet over viser en radikalt annerledes visuell stil på nyinnspillingen.

– Det er på tide med noe nytt, svarte Campbell da sammenligningene med de første filmene stadig ble et tilbakevendende tema. – Det er bra å se en film hvor en grønn hageslange ikke spyr ut gammel dritt. Vi har noen skikkelig talentfulle folk som har jobbet ræva av seg.

Campbell la hele sin støtte bak det nye filmprosjektet, men la også til at han bryr seg om kritikken.

– Jeg vet dere er forbanna! Ikke tro at jeg ikke leser om det hver eneste dag. Bare vent og se filmen, da tar jeg imot deres kollektive unnskyldning. Vi vil ikke ødelegge dette her.

Hva tror du om nye Evil Dead? Og hva syns du om det første bildet fra filmen? Legg inn din mening i kommentarfeltet som du finner under traileren til filmen fra 1981.

Evil Dead (2013) har amerikansk premiere i august neste år, norsk premieredato er ikke fastsatt.

(Traileren for den opprinnelige Evil Dead-filmen)