Forrige uke fikk vi se en steinbra sesongpremiere på tredje sesong av AMC-serien The Walking Dead, og når episode tre når TV-skjermene neste uke vil tusenvis av fans sitte som tente lys i sofaen.

I episoden vil vi bli introdusert for Philip Blake, bedre kjent som The Governor, som er en sentral figur i tegneserien The Walking Dead.

I første episode fikk vi se at sheriff Rick Grimes og gjengen oppsøker et fengsel for sikkerheten de høye murene kan by på. Ikke langt fra dette fengselet ligger det et idyllisk sted som heter Woodbury.

Der er det The Governor som styrer ballet, og han er kjent som en nådeløs og ubarmhjertig mann med sansen for det brutale. Det er derfor mange tegneserielesere som har høye forventninger og er spente på hvor rå TV-serie-versjonen av figuren kommer til å være.

Les også: Twilight kan bli TV-serie.

Ikke like brutal som i tegneserien

David Morrissey er mannen som har fått oppgaven med å spille The Governor på TV-skjermen. Morrissey forteller til Filmpolitiet at hans versjon av The Governor ikke er like brutal som den tegnede utgaven, men at hans Governor likevel er veldig i tegneseriens ånd.

– Min Governor er mer kompleks enn den vi ser i tegneserien, sier Morrissey.

Han mener at den utgaven av The Governor som vi møter i TV-serien ikke har kommet til det punktet han er i når vi møter ham i tegneserien.

– Robert Kirkman, skaperen av tegneserien, har skrevet en bok som heter The Rise of the Governor, og det er en genial bok som handler om min figur og hans tidligere liv og livet hans i starten av krisetiden.

– Når vi så møter ham i tegneserien er han en virkelig sadistisk og skadet person og jeg tror at min Governor befinner seg et sted mellom disse, et sted mellom mannen som forlater boken og mannen vi plukker opp i tegneserien. Det er en hel historie som utspiller seg mellom disse menneskene som jeg utforsker, forklarer Morrissey.

Han tror ikke at The Governor er en ond person, men at han er en mann som gjør så godt han kan for folkene rundt seg. Han har imidlertid mye makt, og som vi alle vet kan makt ha en fryktelig fordervende innvirkning på et menneske.

Se traileren for sesong tre av The Walking Dead her (intervjuet fortsetter under videoen).

Har ikke utseendet med seg

I tegneserien så ser det ut som om The Governor er snytt ut av nesa på actionstjerna Danny Trejo. Britiske David Morrissey har ikke akkurat den samme likheten, og noen fans vil kanskje derfor rynke litt på nesa.

Anmeldelse: Machete – Knallhard ekstremvold med Danny Trejo.

Morrissey synes det er interessant å ta på seg en rollefigur som folk føler at de kjenner, men han vil ikke la seg hindre av inntrykket andre har av figuren.

– Mine forpliktelser for figuren ligger hos TV-serien ikke i tegneserien. Min lojalitet ligger hos den figuren, for det er den jeg er der for å skape, sier han.

AMCs The Walking Dead følger heller ikke tegneserien til punkt og prikke. Noen figurer som dør i tegneserien har for eksempel fått lenger levetid på TV-skjermen. Morrissey tror det er viktig for serien at man har tatt seg slike friheter.

– I sesong én og to har de så langt funnet en god balanse. De har beholdt elementer fra historien i tegneserien, men de har også funnet på nye ting og det er veldig viktig. Daryl Dixon er for eksempel en strålende figur som ikke er med i tegneserien.

– I denne sesongen har vi seksten episoder. Seksten timer er mye tid å fylle, så man trenger å ha flere figurer og flere historielinjer som skjer samtidig, og tegneserien har mindre historie og hendelser enn det TV-serien trenger, forklarer han.

Selvutnevnt fan av TV-serien

Morrissey forteller at han aldri har vært noen stor tilhenger av zombiesjangeren, men han har vært en ivrig seer av The Walking Dead siden første sesong.

– Jeg så piloten med stor interesse og fra da av var jeg hekta.

Andrew Lincoln, som spiller Rick og Lenny James som spilte Morgan i pilotepisoden, er to gode venner av Morrissey, og dermed måtte han få med seg hva denne nye zombieserien var for noe.

– Jeg så piloten med stor interesse og fra da av var jeg hekta. Jeg elsker den første sesongen, den er veldig bra, og den andre sesongen tok det opp enda et hakk, så da de sa at de var interessert i å ha meg med i serien ble jeg fra meg av begeistring, forteller Morrissey.

Det er de mellommenneskelige relasjonene i serien som fascinerer Morrissey. Han liker å utforske tanken på hva som skjer med et menneske når det blir satt i en krisesituasjon og hva man selv ville gjort om verden gikk under.

– Jeg liker figurene og dilemmaene de er i. Jeg liker at serien utforsker menneskeheten som starter på nytt og hvem vi er som folk. For hva skjer med oss som mennesker når vi er i fare?

Hva hadde du gjort om zombier tok over verden?

Morrissey mener serien handler om spørsmålene som dukker opp når det handler om overlevelse og når dine kjære og nære er i stor fare. Han tror det er lett å sitte på utsiden å fordømme valgene figurene på skjermen tar.

– Vi liker å se på oss selv på en heroisk måte og tenker at vi ville taklet det og reddet familien og barna, men faktisk så vet du ikke hva du hadde gjort før du er i den situasjonen selv. Du vet ikke hvordan du ville reagert i en krise, og de spontane handlingene sier mer om deg som menneske enn de planlagte.

Valgene rollefigurene tar, og hva de lærer av det, er noe av det Morrissey synes er mest spennende med den tredje sesongen av The Walking Dead.

– Hva velger de, hvem velger de, alle disse spørsmålene er veldig interessante og noen ganger er vi ikke komfortable med valgene de gjør, for folk reagerer ikke alltid på en heroisk måte.

– Fødsel, hva betyr det, hvilken fremtid er det for barn i denne verdenen, alle disse tingene er store spørsmål som kommer til overflaten i sesong tre.

The Walking Dead ser du på Fox Crime torsdager klokken 21.55.

Tror du David Morrissey blir bra som The Governor? Si din mening i kommentarfeltet!