Oppfølgeren til Bioshock og Bioshock 2 er blitt utsatt flere ganger, og har helt siden det ble vist frem for første gang i 2010 vært omgitt av mystikk. Bioshock: Infinite hadde da allerede vært under utvikling i over to år under kodenavnet Icarus.

LES: Bioshock: Infinite er utsatt til 2013

Tidligere i høst rapporterte amerikanske nettsteder at flerspillerdelen til spillet var blitt kansellert. Nå bekrefter sjefen i Irrational Studios Ken Levine at spillet blir en enkeltspillerfortelling.

Han svarte på spørsmål fra spillere på Twitter i går og var kontant i sin melding til brukeren ‘wolverine11111’:

Spillstudioet Irrational Games går dermed i motsatt retning av de fleste andre store utviklere. Fyldige flerspiller- og samarbeidsopplevelser er regnet som nødvendig for å slå igjennom i et spillmarked mettet på actionspill.

Bioshock-seriens unike stil og sterke fokus på fortelling har likevel ført spillene til topps på salgslistene.

ANMELDELSE: Bioshock 2 – på havets bunn er du helt alene

Det første spillet regnes som et av tidenes beste, noe også NRKs anmelder Roar Halten mente da han vurderte spillet i 2007 (se anmeldelsen i arkivet her). Bioshock: Infinite ventes i butikkene 26. februar 2013.

Kan spillet bli en suksess uten flerspiller? Legg inn din mening i kommentarfeltet under traileren.