Sist uke kom nyheten om at George Lucas selger livsverket sitt til Disney, som lover minst tre nye filmer fra Star Wars-universet. Da kan det hende at Harrison Ford dukker opp som gode gamle Han Solo.

– Harrison er åpen for ideen om å lage en film og er gira på det, alle tre er det, forteller en kilde til det amerikanske underholdningsnettstedet EW.com (Entertainment Weekly).

Anmeldelse: Star Wars: The Complete Saga – Stjerneklar stjernekrig på Blu-ray!

Siden originalfilmene har Ford hatt stor suksess som skuespiller i Hollywood, blant annet i Indiana Jones-filmene. Carrie Fisher (Leia) og Mark Hamill (Luke) har også hatt mye å gjøre, men jobbene har vært borte fra filmkameraene. Fisher har de siste årene turnert med et en-kvinnes-show og solgt ut i nesten alle byene hun har besøkt, mens Hamill har slått seg opp som stemmeskuespiller på tegnefilm og i spill.

Under en jubileumsfeiring i Orlando i sommer fortalte Hamill til EW.com at han ser både positive og negative sider ved tanken om å gjøre et comeback som jedi:

– Jeg kan se begge sider, fordi det på en måte var en start og en slutt, og vi levde lykkelig etterpå og slik bør det være – fine folk med flotte minner. Men på den andre siden er denne utrolige tørsten fra tilhengerne om å få se mer og mer og mer.

Han Solo var ikke spesiell

Fisher og Hamill ble informert om Lucas’ sine planer om å selge livsverket sitt til Disney i sommer, rett før de deltok på det sjette Star Wars–stevnet (Star Wars Celebration VI) i Orlando. Harrison Ford har aldri deltatt på slike arrangementer, bortsett fra en gang i 2010 da inntektene gikk til et barnesykehus.

Under et spørrepanel gav han uttrykk for at han ikke ser på rollefiguren Han Solo som noe spesielt.

– Jeg vet ikke om jeg forsto det så godt, sa Ford uanfektet om Star Wars sin plass i populærkulturen.

– Jeg er usikker på om jeg forstår det enda, men jeg var veldig glad for å være involvert og fornøyd med å være en del av rollebesetningen, sa han.

Hvilken historie skal fortelles?

Det er ikke til å legge skjul på at det hadde vært gøy om Harrison Ford dukket opp i en ny Star Wars-film, men det kommer selvfølgelig helt an på hvilken vei Disney velger å ta historien i de nye filmene.

George Lucas har helt siden 70-tallet hatt tanker og idéer om hvordan han skal fortsette Star Wars-eventyret. Allerede på 80-tallet skal han ha uttalt at han hadde et utkast til et manus for den videre historien etter episode seks, så det ligger allerede en historie her om hvordan Luke Og Leia og de andre fortsetter kampen mot det onde.

Det er imidlertid uvisst om det er i denne retningen historien vil gå i de nye filmene som skal komme fra 2015 og utover. Star Wars-universet har mye materiale å ta og det finnes en rekke bøker som dekker tusenvis av år i galaksen langt, langt borte.

Vil du se Harrison Ford i ny Star Wars-film? Diskutér i kommentarfeltet!