– Helt siden vi var ferdige med Drømmefall og det spennende klimakset, har spillere med rette ønsket seg en oppfølger, forteller Ragnar Tørnquist i en pressemelding fra det norske spillselskapet Funcom.

Nå går ønsket i oppfyllelse etter at Norsk Filminstitutt (NFI) har innvilget en million kroner til det nystartede studioet Red Thread Games, som i samarbeid med Funcom skal fortsette spillserien i episodeform.

Den lengste reisen (1999) og Drømmefall (2006) er internasjonalt anerkjente eventyrspill som var med å plassere Funcom i en tydelig posisjon i det globale spillmarkedet.

Drømmefall Kapitler har vært på radaren i over fem år og ble først annonsert kort tid etter Drømmefall kom ut. På sine nettsider skriver NFI at «historien begynner der Drømmefall sluttet, og vil endelig gi svar på mange av spørsmålene spillerne har sittet med de siste seks årene».

Tørnquist har frem til nå arbeidet tett med utviklingen av The Secret World, men vil nå gå over i en rådgivende funksjon for å bruke mer tid på utviklingen av den nye spillserien.

LES: Bekrefter kutt for Funcom

Endrer forretningsmodell

Tidligere i høst måtte den norske utvikleren kvitte seg med halvparten av de ansatte etter at storsatsingen på The Secret World ikke solgte nok. Sjefsdesignren bak spillet var blant dem som måtte gå.

Til nettstedet E24.no fortalte Funcom-sjef Ole Schreiner tidligere i høst at selskapet nå vil satse på å utvikle mindre kostnadstunge spill.

– Den nye modellen vil være å redusere utviklingstiden. Spill som League of Legends og World of Tanks er spill av tilsvarende omfang.

Ved å velge episodebasert utgivelse av det nye spillet bekrefter Drømmefall Kapitler at selskapet allerede har lagt om produksjonen. Dette kan være et smart trekk i et stadig vanskeligere spillmarked hvor lignende modeller har fungert godt, spesielt for utvikleren Tell Tale Games (nye Sam & Max og nye Monkey Island).

Hva er ditt forhold til Drømmefall og Den lengste reisen? Legg inn dine erfaringer i kommentarfeltet.