Hopp til innhold

Slik blir HBO-avtalene

Forrige uke ble de kritisert for urimelige avtalevilkår. Nå svarer HBO på hva slags abonnementstyper de vil tilby sine kunder i Norge.

Comic Con

Serien Game of Thrones er en av seriene som er ventet å komme til Norge via HBO Nordic kort tid etter å ha blitt sendt i USA.

Foto: Paul Schiraldi / Ap

Forrige uke reagerte Forbrukerombudet på saker fra media samt et innlegg på HBO Nordics Facebookside som meldte at tjenesten ville komme med en 12-måneders bindingsavtale når den ble lansert.

Forbrukerombudet mente dette ville være i strid med markedsføringslovens §22 om urimelige avtalevilkår.

Nå svarer HBO Nordic til Forbrukerombudet at de føler seg misforstått.

De skriver i et brev at et alternativ til det allerede nevnte 12 måneders bindende abonnementet, vil være et flytende abonnement som kan sies opp på kort varsel.

Løpende abonnement

På den måten mener de at kunden kan opprette en prøveperiode med valgfri lengde. Dette vil imidlertid bli dyrere enn å velge 12-månedersavtalen, skriver de.

En gratis prøveperiode, slik for eksempel Netflix hadde da de lanserte sin tjeneste i Norge, nevnes ikke som et alternativ.

Med dette i bunn mener HBO at de dermed ikke går i mot markedsføringsloven, som Forbrukerombudet hadde referert til i sitt brev til HBO.

– Det er nå naturlig at vi fortsetter dialogen med HBO om hvordan dette blir og at vi også får se vilkårene så fort de er klare, skriver fagdirektør Petter Ravne Bugten i en epost til NRK.no.

HBO kommer heller ikke i dette brevet med noen lanseringsdato, og legger heller ikke ved endelige brukerbetingelser siden tjenesten ikke er ferdig enda, men sier de vil oversende dem når det er klart.

Til slutt i brevet rettes det kritikk mot Forbrukerombudet for å ha gått ut mot en tjeneste som ikke er lansert på bakgrunn av det HBO mener er begrensa informasjon fra media og Facebook.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober