Filmatiseringen av Jo Nesbøs Hodejegerne hadde ikke bare stor suksess i Skandinavia, den satte også regissør Morten Tyldum på kartet internasjonalt.

Nå melder Deadline.com at Tyldum skal ta roret på The Imitation Game, filmen om den strålende britiske vitenskapsmannen og matematikeren Alan Turing.

Tyldum tar på seg filmen, som er skrevet av forfatter Graham Moore, for Teddy Schwarzmans Black Bear Pictures, med Schwarzman som produsent sammen med Ampersand Pictures Nora Grossman og Ido Ostrowsky.

Anmeldelse: Hodejegerne – En gnistrende god thriller!

Ingen lykkelig historie

Alan Turing er spesielt kjent for sitt arbeid med å bryte hemmelige tyske kodener under andre verdenskrig, noe som hjalp til med å snu krigen til de alliertes favør.

Historien om hans liv er imidlertid ingen lykkelig historie – Alan Turings karriere fikk en brå slutt da han i 1952 ble tiltalt for «grov uanstendighet og seksuell perversjon» og dømt for homofili. Turing valgte kjemisk kastrering fremfor å bli fengslet, noe som endte i at han begikk selvmord to år senere.

Tidligere i år gikk ryktene om at Leonardo DiCaprio kunne tenke seg rollen som Alan Turing, men dette ble aldri bekreftet.

Se en video fra vitenskapsmuseet i London om Alan Turings arbeid her!

Saken oppdateres.