Killing Them Softly (Foto: Norsk Filmdistribusjon).
Killing Them Softly (Foto: Norsk Filmdistribusjon).

I helgen var det amerikansk kinopremiere på gangsterthrilleren Killing Them Softly, med Brad Pitt i hovedrollen.

Med premieredato helgen etter Thanksgiving, som er kjent for å være den roligste kinohelgen i året i USA, var det ikke forventet at filmen skulle dra inn store mengder publikummere – at dette skulle resultere i krisedårlige besøkstall var imidlertid en overraskelse.

Her i Norge hadde filmen premiere 2. november og i Filmpolitiets anmeldelse skrev Birger Vestmo at filmen «hadde potensial til å være mye mer enn den har blitt», og nå viser det seg at premierehelgen på Killing Them Softly er en av Brad Pitts dårligste filmåpninger noensinne.

Ifølge helgens tall fra det amerikanske Box Office, dro filmen bare inn 7 millioner dollar på helgens kinobesøk, i motsetning til de 17,4 millionene The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 dro inn, dette i filmens tredje visningshelg.

Ikke engang et tosifret antall

At Killing Them Softly har 17 års aldersgrense i USA kan selvsagt ha noe med at filmen dro inn såpass lite penger, siden filmer med høy aldersgrense har færre publikummere å ta av.

Når man sammenligner tallene med åpningstallene fra andre filmer fra i år med 17 års aldersgrense, gjør imidlertid Killing Them Softly det fortsatt veldig dårlig.

Seth McFarlanes komedie Ted, med Mark Wahlberg i hovedrollen, dro inn 54,4 millioner dollar under åpningshelgen i sommer, mens Operasjon Argo, som hadde amerikansk premiere i august, dro inn 19,4 millioner dollar.

Anmeldelse: Operasjon Argo – Fulltreffer for Ben Affleck!

Ifølge The Hollywood Reporter så ville distributøren av filmen, The Weinstein Company, være fornøyd med salget om filmen dro inn et tosifret antall millioner, men det klarte den altså ikke. Nå gjenstår det å se om Killing Them Softly kan dra inn nok gryn i løpet av resten visningstiden til å ta igjen det tapte.

I Norge er Killing Them Softly nå inne i sin femte uke på kino, og ligger fortsatt på topp 10 på kinotoppen.

Hva synes du om Killing Them Softly? Si din mening i kommentarfeltet!