Journey er mye mer enn bare underholdning, skrev jeg i min anmeldelse av spillet tidligere i år og trillet seks øyne på terningen. Spillet er en eksepsjonelt sterk, mystisk og dyp opplevelse, og musikken er en viktig del av det store inntrykket.

I dag ble det klart at komponist Austin Wintory er nominert til en Grammy-pris for beste lydspor (Best Score Soundtrack For Visual Media).

Store navn som John Williams (På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet), Hans Zimmer (The Dark Knight Rises) og Trent Reznor (The Girl with the Dragon Tattoo) nominert i samme kategori. Det er første gang et spill mottar en slik nominasjon, tidligere er det kun en enkeltlåt («Baba Yetu») fra Civilization-serien som har blitt nominert.

Wintory ble hyllet av tidligere sjef i thatgamecompany, Kelley Santiago, som er studioet bak spillet:

Videointervju: Robin Hunicke: – «Journey» er et unikt spill!

I det internasjonale musikkindustrien er en amerikansk Grammy-pris regnet som noe av det største en artist eller komponist kan vinne. Og med stemningsfulle strykere, storslagne temaer og et fantastisk lydbilde har Wintory brutt ny grunn for et stadig voksende marked for spillmusikk.

Om et spill danker ut internasjonale tungvektere i kategorien for beste lydspor blir annonsert under utdelingen i Los Angeles den 10. februar 2013.

Hvilket spillydspor er din favoritt? Legg inn din mening under hovedmelodien fra Journey.

LES OGSÅ: Mannlig Grammy-dominans