OPPDATERT 29/01-13: Disney har nå bekreftet nedleggelsen av Junction Point Studios. I en pressemelding sendt ut til blant annet spillbloggen Kotaku.com sier Disney at de legger ned spillstudioet på grunn av at de må prioritere resursene sine annerledes.

 • It was with much sadness that we informed our teams today of changes to our Games organization, which include the closure of Junction Point Studios. These changes are part of our ongoing effort to address the fast-evolving gaming platforms and marketplace and to align resources against our key priorities. We’re extremely grateful to Warren Spector and the Junction Point team for their creative contributions to Disney with Disney Epic Mickey and Disney Epic Mickey 2.
 • Nok en gang har spillbransjens ryktebørs gått amok. Natt til tirsdag spredte det seg et rykte på Twitter om at det kanskje går mot slutten for det Disney-eide spillstudioet Junction Point, utvikleren som står bak Epic Mickey-franchisen og som ble etablert av spillguru Warren Spector.

  Les også: — Eg arbeider med det beste mediet i verda, Warren Spector om å lage spill.

  Spillskaper Chris Roperts sitt studio, Roberts Space Industries, tvitret at Disney vil legge ned Junction Point Studios innen syv dager:

  «Second 21 gun salute for a studio in 7 days. Fare-the-well Junction Point! We hope that you all find new studios soon!»

  Tweeten ble senere slettet av Roberts Space Industries som fulgte opp med en ny oppdatering, der de avviste at de hadde noe innsideinformasjon på hvordan det går med Junction Point, og at de hentet informasjonen fra en artikkel på My Nintendo News.

  Forvirrende nok refererer My Nintendo News til den første, slettede tweeten fra Roberts Space Industries som sin kilde i saken. Dermed hersker det full forvirring om hvem som sa hva først og om hva som egentlig stemmer.

  Etter denne utvekslingen slang Duke Nukem-skaperen George Broussard seg på og mente at ryktene om faresignaler på nedleggelsen har vært der lenge.

  Disney har ikke bekreftet

  Vi har tidligere sett eksempler på at spillmediene har blitt lurt. Senest sist uke ble det satt ut et falskt rykte om den nye Xbox-konsollen, som raskt ble plukket opp av diverse spillmedier.

  Ryktet ble lagt ut av en privatperson som hadde sett seg lei av at mange spillblogger har et ukritisk forhold til kilder, og dette har skapt stor debatt om spilljournalistikken i USA.

  Hverken Disney, eller Junction Point Studios har bekreftet om det er noe sannhet i ryktet denne gangen, og spillselskapets fremtid forblir dermed uviss.

  Warren Spector på Gamescom 2012. (Foto: NRK/Martin Aas)
  Sjefen for Junction Point Studios, spillguru Warren Spector, har ikke uttalt seg i saken. Her på Gamescom 2012. (Foto: NRK/Martin Aas)

  En nedleggelse av Junction Point Studios er altså høyst spekulativt for øyeblikket, men når det er sagt så er det ikke usannsynlig at dette faktisk kan skje nå.

  Tross suksessen med Epic Mickey i 2010 fikk nemlig oppfølgeren Epic Mickey 2: The Power of Two, som kom ut i november 2012, en dårlig mottagelse og hadde svært lave salgstall.

  Anmeldelse: Epic Mickey 2: The Power of Two – Et hån mot Disney-arven.

  Dårlige salgstall for «Epic Mickey 2»

  For et par uker siden publiserte LA Times en artikkel der en kilde fra markedsanalyseselskapet NPD Group uttalte at Epic Mickey 2 kun har solgt 270.000 eksemplarer i USA, sammenlignet med de 1,3 millioner eksemplarene Epic Mickey solgte på like langt tid.

  Siden bransjeveteranen John Pleasants overtok styringen av Disneys spillvirksomhet i 2010 har selskapet kuttet hundrevis av arbeidsplasser og kuttet ned på produksjonen av spill for konsoll. I et intervju med LA Times om det nye spillet Disney Infinity sier Pleasants at spillvirksomheten ikke har vært lønnsom for Disney.

  – Spillvirksomheten har ikke vært lønnsom og vi har ikke nådd samme nivå og kvalitet der, som med det vi har gjort med ABC og Pixar. Hvis vi skal være i denne bransjen må vi lage spill av høy kvalitet, sa Pleasants.

  Når man da ser på den lunkne kritikken Epic Mickey 2: The Power of Two har fått, og ser at en så dyr produksjon gjør det så dårlig økonomisk, er det kanskje ikke så rart om Disney velger å sette kroken på døra for Junction Point Studios. Det vil tiden vise.

  Hva tror du om ryktene? Si din mening og diskutér i kommentarfeltet!